Komisár pre deti zvolal stretnutie pre tragickú udalosť na škole v Parchovanoch. Po skoku zo strechy tam zomrel žiak

Komisár pre deti Jozef Mikloško zvolal v súvislosti so samovraždou žiaka v obci Parchovany v okrese Trebišov stretnutie, na ktorom sa zúčastnili zástupcovia školy, Úradu práce sociálnych vecí a rodiny, rodičia žiaka a starosta obce.

24.11.2023 16:55
Základná škola Parchovany Foto:
Základná škola Parchovany
debata (12)

Ako ďalej informoval úrad komisára, keďže prípad je súčasťou vyšetrovania, Mikloško iba monitoruje dodržiavanie Dohovoru o právach dieťaťa na predmetnej škole a nezasahuje do priebehu trestného konania.

„Avšak v snahe predchádzať podobným tragédiám v budúcnosti, komisár pre deti vyzýva k zlepšeniu vzájomnej komunikácie naprieč všetkými školami, rodičmi a inštitúciami, ktoré majú dohľad nad školami a školskými zariadeniami,„zdôraz­nil úrad. V tejto súvislosti zároveň komisár pre deti apeluje na vytvorenie otvoreného a dôveryhodného priestoru pre komunikáciu medzi všetkými zainteresovanými stranami. „Neustála výmena informácií a spolupráca môžu hrať kľúčovú úlohu pri identifikácii a riešení potenciálnych problémov v oblasti duševného zdravia detí a mládeže,“ dodal úrad komisára.

V obci Parchovany v okrese Trebišov začiatkom týždňa spadol zo strechy školy 15-ročný chlapec. Zraneniam z pádu podľahol v nemocnici. O udalosti informovali viaceré médiá s tým, že išlo o dôsledok šikany. Udalosťou sa podľa polície zaoberá trebišovský vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície, ktorý vedie vyšetrovanie pre trestný čin usmrtenia.

Záchranka / Sanitka / Ambulacia / Čítajte viac Chlapec neprežil pád zo strechy školy na východnom Slovensku. Mal 15 rokov
12 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #šikana #samovražda #Trebišov