Hľadá sa nový riaditeľ TANAP-u, exšéf Majko tam skončil po 16 rokoch. Tvrdí, že bez udania dôvodu

Ministerstvo životného prostredia, ako zriaďovateľ príspevkovej organizácie Správy Tatranského národného parku (TANAP), vyhlásilo výberové konanie na post riaditeľa. Vyplýva to z oznámenia, ktoré rezort zverejnil na webovom sídle.

29.11.2023 09:59
Tomáš Taraba Foto: ,
Podpredseda vlády a minister životného prostredia Tomáš Taraba
debata (3)

Žiadosti môžu uchádzači posielať poštou alebo elektronicky do 4. decembra. Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania je podľa rezortu v priebehu decembra.

Taraba odcestuje na klimatickú konferenciu: Pozícia rezortu je zhodná s pozíciou Prezidentského pa­láca

Video

Záujemca by mal mať ukončené vysokoškolské vzdelania II. stupňa, odbornú prax aspoň štyri roky v oblasti ochrany prírody a krajiny či lesníctva a tiež znalosti o postavení, činnosti a úlohách národného parku.

Riaditeľ podľa zverejnených údajov okrem iného zodpovedá za prípravu a plnenie plánu hlavných úloh Správy TANAP-u, riadi a koordinuje jej činnosť a zodpovedá za správne, efektívne, účelové a hospodárne vynaloženie pridelených prostriedkov.

Po tom, čo z postu riaditeľa Správy TANAP-u minister Tomáš Taraba odvolal začiatkom novembra Pavla Majka, dočasne túto pozíciu zastáva Peter Olexa. Do funkcie ho vedenie envirorezortu vymenovalo 10. novembra.

Bývalý riaditeľ Správy TANAP-u Pavol Majko... Foto: TASR, Adriána Hudecová
Pavol Majko Bývalý riaditeľ Správy TANAP-u Pavol Majko odpovedá na otázky novinárov vo Vysokých Tatrách deň po svojom odvolaní 10. novembra 2023

Majko skončil vo funkcii šéfa TANAP-u po 16 rokoch, na poste pôsobil od marca 2006. Odvolanie mu oznámil štátny tajomník envirorezortu Filip Kuffa.

„Od zajtra (10. 11.) už nie som riaditeľom, dôvody štátny tajomník neuviedol. Je škoda to vôbec komentovať, súdny človek si názor urobí sám,“ skonštatoval Majko, ktorý predpokladal, že ho nové vedenie rezortu odvolá.

Tomáš Taraba Čítajte viac Taraba odvolal riaditeľa TANAP-u aj Národného parku Veľká Fatra
3 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo životného prostredia #TANAP