SaS kritizuje Šutaja Eštoka za predĺženie kontrol Poľskom, ten to nekomentuje

Predĺženie hraničných kontrol zo strany Poľska dokazuje podľa opozičnej SaS neschopnosť ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas). Minister v reakcii hovorí o snahe SaS prekryť zlyhanie jej predsedu, preto túto zúfalú snahu zúfalých politikov nebude ani komentovať.

02.12.2023 12:41
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Foto: ,
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.
debata (21)

„Matúš Šutaj Eštok sa ukazuje ako neschopný minister nielen na Slovensku, ale aj v očiach našich susedov. Potvrdzuje to opätovné predĺženie hraničných kontrol zo strany Poľska, ktoré opakuje, že Slovensko ako tranzitná krajina nezvláda situáciu s migrantmi,“ skonštatoval predseda SaS Richard Sulík. Poslanec Juraj Krúpa doplnil, že miesto konkrétnych a systémových krokov predviedlo ministerstvo vnútra pár dní po voľbách smiešnu a jednodňovú akciu.

„Rozumiem zúfalej snahe politikov SaS prekryť skutočnosť, že ich predseda Sulík potreboval na jeho večierkoch v Dubaji vypiť bar a podľa Najvyššieho kontrolného úradu SR použil 634.000 eur zo štátneho rozpočtu nehospodárne. Preto túto zúfalú snahu zúfalých politikov nebudem ani komentovať,“ uviedol pre TASR Šutaj Eštok.

Autodopravcovia zablokovali hraničný priechod Vyšné Nemecké
Video

Poľsko v piatok (1. 12.) predĺžilo dočasné kontroly na hranici so Slovenskom do 2. januára 2024. Česko predĺžilo kontroly na hraniciach so Slovenskom už minulý týždeň, a to do 3. januára 2024. Rakúsko, ktoré tiež vykonáva kontroly na hranici so SR, minulý týždeň prostredníctvom šéfa rezortu vnútra Gerharda Karnera vyhlásilo, že opatrenie ostane v platnosti, kým to bude nevyhnutné.

Minister vnútra vyhlásil, že nelegálnu migráciu treba zastaviť už na hraniciach Európskej únie. Ide podľa neho o spoločný problém a treba proti nej spojiť sily. Zároveň rezort deklaruje, že napriek pozitívnemu vývoju sa aj naďalej kladie dôraz na preventívne kroky v boji proti prevádzačom a iným organizovaným zločineckým skupinám.

Vyšný Komárnik hranice kolóny, poľsko Čítajte viac Kontrola na hranici s Poľskom bude pokračovať
21 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #kontroly na hraniciach #Matúš Šutaj Eštok