Zomrel bývalý rektor Technickej univerzity v Košiciach Stanislav Kmeť

Vo veku 66 rokov v stredu zomrel bývalý rektor Technickej univerzity v Košiciach (TUKE) Stanislav Kmeť. Informovala o tom TUKE, ktorej rektorom bol od roku 2015 do augusta tohto roka.

07.12.2023 13:21
Stanislav Kmeť Foto: ,
Bývalý rektor Technickej univerzity v Košiciach (TUKE) Stanislav Kmeť na archívnej snímke.
debata (1)

Kmeť sa narodil 6. marca 1957 v Přerove. Vyštudoval Stavebnú fakultu Vysokej školy technickej (SvF VŠT) v Košiciach v odbore pozemné stavby so zameraním na statickú analýzu konštrukcií. Titul profesor získal v odbore teória a konštrukcie inžinierskych stavieb. V roku 1991 sa stal prodekanom pre zahraničné styky a vedeckú výchovu SvF VŠT v Košiciach, neskôr pôsobil ako dekan Stavebnej fakulty TUKE a tiež ako prorektor pre rozvoj TUKE.

„Profesor Kmeť bol významný slovenský pedagóg a vedec v oblasti stavebníctva. Vo svojom profesionálnom živote sa venoval problémom teórie a navrhovaniu inteligentných adaptívnych nosných systémov, ich analýze a simulácii aplikáciou nelineárnych matematicko-fyzikálnych výpočtových modelov a metód umelej inteligencie,“ uviedla univerzita. Bol členom redakcie šiestich domácich a medzinárodných časopisov, autorom a spoluautorom piatich kníh, 110 vedeckých a odborných článkov v časopisoch a viac ako 230 vedeckých a odborných článkov v konferenčných zborníkoch.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #TUKE