Minister spravodlivosti Susko búra právny štát, tvrdí SaS

Poslankyňa Mária Kolíková (SaS) informovala, že predseda ústavnoprávneho parlamentného výboru Miroslav Čellár (Hlas) spoločne s podpredsedom výboru Tiborom Gašparom (Smer) ukončili schôdzu výboru bez toho, aby dali možnosť opozičným poslancom pýtať sa otázky k avizovaným zmenám ministra spravodlivosti Boria Suska (Smer).

08.12.2023 11:28
debata (28)
Tisíce ľudí zaplnili Námestie slobody. Opozícia zvolala protest proti rušeniu špeciálnej prokuratúry
Video
7.12.2023 / Zdroj: TV Pravda

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) tvrdí, že Susko búra právny štát. Upozornila na to, že koalícia odmieta diskutovať o viacerých zmenách zákonov týkajúcich sa trestnoprávneho systému na Slovensku.

Na schôdzi ústavnoprávneho výboru položili opoziční poslanci niekoľko otázok ministrovi spravodlivosti. Susko však na všetky neodpovedal, na čo upozornila poslankyňa Kolíková. Keď sa domáhala možnosti položiť ďalšie otázky ministrovi, predseda výboru Čellár jej oznámil, že schôdzu vedie on.

„Toto je bezprecedentná hrubosť voči opozícii a útok na základné demokratické princípy. Vládni politici sa držia ich známeho hesla vyhraj voľby a môžeš všetko," napísala Kolíková na sociálnej sieti. Liberáli tvrdia, že koalícia odmieta o svojich návrhoch diskutovať s odborníkmi, s dotknutými, na výbore, ale aj v pléne parlamentu.

fico, pellegrini, danko Čítajte viac Prieskum: Takmer dve tretiny ľudí si myslia, že vláda vydrží celé štyri roky
28 debata chyba
Viac na túto tému: #NR SR #ústavnoprávny výbor NR SR #Mária Kolíková #SASKA #Boris Susko