Taraba: Od eurokomisára máme zelenú na reguláciu medveďov

Slovensko má od eurokomisára odobrenú reguláciu populácie medveďov. Ako ďalej uviedol vo svojom najnovšom videu minister životného prostredia Tomáš Taraba, Slovensko má absolútnu zelenú a môže regulovať všetky jedince, ktoré sa približujú k mestám a obciam.

20.12.2023 08:35
taraba Foto: ,
Tomáš Taraba
debata (17)

„Rokovali sme s eurokomisárom o medveďoch. V eurokomisii sa chytali za hlavu, že prečo Slovensko dopustilo taký stav, aký je,“ povedal Taraba.

Minister životného prostredia taktiež tvrdí, že sa mu podarilo v Bruseli spolu s ministerkou hospodárstva Denisou Sakovou zachrániť už takmer prepadnuté eurofondy vo výške necelých 404 miliónov. „Tieto peniaze rýchlo presunieme na energetickú pomoc chudobným domácnostiam,“ dodal Taraba s tým, že za takmer prepadnutými miliónmi eur malo byť neschopné bývalé vedenie na ministerstve životného prostredia napojené na rôzne mimovládky.

„Slovenský vodohospodársky podnik nechali v totálnom kolapse, takisto národné parky. Národné parky, ako ich nanovo nastavili, tak sú v takej strate, že potrebujú každý rok dotáciu 24 miliónov eur len na to, aby boli na nule,“ konštatoval Taraba.

Tomáš Taraba Čítajte viac Taraba: Verím, že čoskoro nájdeme efektívne riešenie regulácie veľkých šeliem
17 debata chyba
Viac na túto tému: #medveď #odstrel medveďov