Čaputová: Všetkým želám, aby im na Vianoce nechýbala pohoda, vľúdnosť a ľudskosť

Nech nikomu počas Vianoc nechýba pohoda, vľúdnosť a ľudskosť. Na Štedrý deň to zaželala prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá už tradične zašla pozdraviť tých, ktorí pracujú aj počas sviatočného dňa.

24.12.2023 12:01
debata (47)
Prezidentka na Vianoce navštívila ľudí, ktorí cez sviatky pracujú
Video

„Som presvedčená, že práve tie nemateriálne, neuchopiteľné veci, ako je pohoda, vľúdnosť a ľudskosť, potrebujeme v súčasnosti najviac, na Slovensku i na celom svete,“ uviedla hlava štátu. Počas nedele prišla pozdraviť zdravotníkov v Univerzitnej nemocnici Bratislava, operátorov záchrannej zdravotnej služby a zamestnancov Dopravného podniku Bratislava. „Myslím však na všetkých, ktorí tento deň pracujú, aby sme si my ostatní mohli užiť pokojné Vianoce,“ upozornila.

Prezidentka Zuzana Čaputová rozsvietila vianočný stromček a rozdala Mikuláša deťom z detskej onkológie
Video
Zdroj: TASR

Osobitne patria jej myšlienky aj domácnostiam, ktoré sú v dôsledku sobotňajšej (23. 12.) kalamity bez elektrickej energie. „Budú mať o niečo náročnejšie Vianoce, myslím na nich. Rovnako tak na všetkých energetikov, ktorí sa snažia situáciu napraviť,“ dodala.

Prezidentka Zuzana Čaputová a minister obrany...
Prezidentka Zuzana Čaputová navštívila...
+7Prezidentka Zuzana Čaputová navštívila...

Vianoce sú prezidentkiným obľúbeným sviatkom, zvýrazňuje ich rodinný charakter. „Celý rok sa snažíme žiť veľmi blízkym rodinným životom a na Vianoce sa to ešte viac zvýrazní,“ uviedla hlava štátu.

47 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Vianoce #prezident SR #Zuzana Čaputová