Čaputová, Dolinková či Drucker: Koho navštívili cez Vianoce? Obdarovali deti a podporili zdravotníkov či policajtov

Naši politici trávili sviatky s rodinami, no k ministerskému či prezidentskému kreslu patria aj milé povinnosti. Aj tento rok sa preto prezidentka Zuzana Čaputová rozhodla navštíviť ľudí, ktorí počas Štedrého dňa pracujú. Rovnako aj predseda parlamentu Peter Pellegrini či ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková navštívili hasičov, lekárov či zdravotníkov v službe, darčekmi potešili deti, ktoré nemôžu byť doma alebo domov nemajú a obdarovali aj seniorov.

25.12.2023 13:00
debata (17)
Ministerka zdravotníctva navštívili zdravotníkov a deti v nemocniciach
Video
Zdroj: FB/Zuzana Dolinková
Vianoce, majerský, holečková, pellegrini Čítajte viac Idylka aj vianočné trapasy. Čo zažili poslanci? Behajúci kapor, navždy stratené montérky či hodinky v pudingu

Čaputová na návšteve u pracujúcich

Prezidentka na Štedrý deň zašla už tradične pozdraviť tých, ktorí pracujú aj počas sviatočného dňa a zaželala im, aby nikomu počas Vianoc nechýba pohoda, vľúdnosť a ľudskosť. „Som presvedčená, že práve tie nemateriálne, neuchopiteľné veci, ako je pohoda, vľúdnosť a ľudskosť, potrebujeme v súčasnosti najviac, na Slovensku i na celom svete,“ uviedla hlava štátu.

Čaputová navštivila záchranárov i zdravotníkov

Prezidentka Čaputová navštívila zdravotníkov v Univerzitnej nemocnici, záchranárov na Operačnom stredisku i zamestnancov Dopravného podniku Bratislava.

Fotogaléria
Prezidentka SR Zuzana Čaputová navštívila na...
Prezidentka SR Zuzana Čaputová navštívila na...
+8Prezidentka SR Zuzana Čaputová navštívila na...

Počas nedele prišla pozdraviť zdravotníkov v Univerzitnej nemocnici Bratislava a operátorov záchrannej zdravotnej služby a zamestnancov Dopravného podniku Bratislava. „Myslím však na všetkých, ktorí tento deň pracujú, aby sme si my ostatní mohli užiť pokojné Vianoce,“ upozornila. Vianoce sú prezidentkiným obľúbeným sviatkom, zvýrazňuje ich rodinný charakter. „Celý rok sa snažíme žiť veľmi blízkym rodinným životom a na Vianoce sa to ešte viac zvýrazní,“ uviedla hlava štátu.

Prezidentka na Vianoce navštívila ľudí, ktorí cez sviatky pracujú
Video
Zdroj: TASR/Martina Kriková

Pellegrini s Druckerom obdarovali deti v domove

Predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini sa spolu s ministrom školstva Tomášom Druckerom rozhodli zorganizovať vianočnú návštevu detí v Detskom domove Nádej v Bernolákove. „Tento nápad nám skoro zmarila chorobnosť u detičiek, ale to nás neodradilo a obaja sme sa zhodli, že darčeky doručiť musíme,“ napísal Drucker.

„Radosť a šťastie v ich očiach nás presvedčili, že to bolo správne rozhodnutie. Ďakujem všetkým, ktorí sa o tieto detičky s láskou starajú a snažia sa im vytvoriť domov,“ dodal.

Predseda NR SR a poslanci Hlasu obdarovali seniorov v zariadení v Bardejove
Video
Zdroj: FB/Peter Pellegrini

„Prajem pekné Vianoce všetkým deťom, ku ktorým osud nebol prívetivý a ktoré dnes nemôžu byť so svojimi rodinami. Želám si aby čo najviac z vás opäť našlo lásku a domov plný radosti. A myslím aj na všetkých dospelých, ktorí trávia Štedrý večer v práci. Vážim si každého z vás,“ napísal na sociálnej sieti šéf NR SR.

Pellegrini s Druckerom navštívili deti v domove

Minister školstva Tomáš Drucker spolu s predsedom parlamentu Petrom Pellegrinim navštívili deti v centre pre rodiny v Bernolákove a priniesli im darčeky.

Fotogaléria
Šéf parlamentu Peter Pellegrini a minister...
Šéf parlamentu Peter Pellegrini a minister...
+4Šéf parlamentu Peter Pellegrini a minister...

Okrem toho sa Pellegrini a poslanci Hlasu rozhodli obdarovať aj seniorov v domove v Bardejove. „Darčeky sú nabalené v aute, za chvíľu vyrazia smerom na východné Slovensko. Pevne verím, že potešia každého jedného prijímateľa alebo prijímateľku a dúfam, že sa nám podarilo do bodky naplniť ich želania a aj o niečo viac,“ uviedol Pellegrini.

Dolinková obdarovala deti a navštívili zdravotníkov

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková navštívila dopoludnia zdravotníkov a hasičov v Topoľčanoch. „Dnešné (nedeľné, pozn. red.) dopoludnie som strávila so zdravotníkmi v nemocniciach, aby som osobne vyjadrila vďaku a povzbudenie za ich neúnavnú prácu. Patrí im moja aj naša obrovská vďaka,“ povedala.

Ministerka navštívila Univerzitnú nemocnicu sv. Cyrila a Metoda v Bratislave a okrem toho obdarovala aj detských pacientov v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb, ktorí nemôžu byť na sviatky doma. „Nezabudla som ani na detských pacientov, ktorí musia tráviť sviatky mimo svojho domova. Štedrý deň v nemocnici sme im spríjemnili aspoň trochu malými darčekmi,“ dodala.

Šutaj Eštok sa poďakoval slúžiacim policajtom, hasičom aj záchranárom

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok sa poďakoval policajtom, hasičom aj záchranárom, ktorí na Štedrý deň slúžia na Slovensku. Pripojil sa k nemu i policajný prezident Ľubomír Solák. Záchranné i bezpečnostné zložky sa aj počas vianočných sviatkov starajú o to, aby sa občania na uliciach cítili bezpečne, vyzdvihol šéf rezortu vnútra.

Šutaj Eštok navštívil policajtov aj hasičov

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok sa poďakoval policajtom, hasičom aj záchranárom, ktorí na Štedrý deň slúžia na Slovensku.

Fotogaléria
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok sa poďakoval...
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok sa poďakoval...
+6Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok sa poďakoval...

„Sú to ľudia, ktorí obetujú svoj voľný čas i čas strávený s rodinami. A to preto, aby sa Slovensko cítilo bezpečnejšie,“ poznamenal Šutaj Eštok. Prisľúbil, že budúci rok bude pre nich lepší. Uviedol, že plánuje chodiť medzi nich, počúvať o ich problémoch a spoločne ich budú riešiť.

Šutaj Eštok so Solákom sa následne presunuli na pracovisko stálej služby diaľničného oddelenia Policajného zboru v Trnave. V sviatočný deň navštívili aj Operačné stredisko Mestskej polície v Bratislave, ktoré je v prevádzke od októbra 2021. Podľa rezortu vnútra ide o unikátne pracovisko v rámci Slovenska, a to prepojením informačného systému s ostatnými zložkami integrovaného záchranného systému, s políciou, hasičmi a záchrannou zdravotnou službou. „Minister si počas návštevy prezrel kamerovú miestnosť a oboznámil sa s ich riadiacou činnosťou. Mestským policajtom priniesol darčekové koše, mestskí policajti zas na oplátku ministrovi darovali originálne suveníry," dodal rezort.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Štedrý deň #Peter Pellegrini #Tomáš Drucker #Zuzana Čaputová #Zuzana Dolinková