Najsledovanejšie videá roka: Bitka politikov, zúrivý kolobežkár aj arogantná Beňová

Rok 2023 je v závere a je čas zhodnotiť, čo nám priniesol v oblasti obrazových záznamov. Pred objektívy kamier sa dostali nielen zaujímavé spravodajské témy, ale aj množstvo neobyčajných momentov, zachytených vami, prostredníctvom mobilnej aplikácie mReportér. Táto inovatívna platforma, ktorú Pravda spustila koncom leta, nám umožnila priblížiť sa k čitateľom, ktorí sa tak stali súčasťou novinárskeho procesu.

31.12.2023 12:00
debata (17)

Ľudí zaujímala pokračujúca vojna Ruska proti Ukrajine. Obzvlášť dominovali záznamy priamo z frontu a bojových operácií. Z domácej politiky to boli najmä nekorektnosť a kuriozity politikov, ktoré sa týkali tohtoročných parlamentných volieb.

Pozrite si zoznam desiatich najpozeranejších videí Pravdy za rok 2023:

Kolobežkár, ktorý išiel 120km/h

Video
Zdroj: Facebook (Polícia SR)

Policajný radar odhalil elektrickú kolobežku idúcu rýchlosťou 118 kilometrov za hodinu v mieste, kde je povolená najvyššia rýchlosť 50 kilometrov za hodinu. Mnoho ľudí nechcelo správe veriť, preto neskôr na facebookovom profile polície SR zverejnili videozáznam. „Žiadny hoax, kolobežkára, ktorý frčal po Liptovskom Mikuláši obrovskou rýchlosťou, sme si nevymysleli,“ doplnili policajti k priloženému vi­deu.

mReportér: Nebezpečná jazda na kolobežke

Video
Zdroj: mReportér

Ďalšie video rútiaceho sa kolobežkára ste nám poslali do redakcie prostredníctvom aplikácie mReportér. Tentoraz na ceste v Bratislave muž na elektrickej kolobežke predbiehal autá aj autobusy. Mohol ísť rýchlosťou takmer 70 kilometrov za hodinu, pričom na úseku je dovolená maximálna rýchlosť 50 km/h.

Hrozivá nehoda na diaľnici R7

Video
Zdroj: Polícia FB

Na rýchlostnej ceste R7 za Šamorínom v smere do Holíc narazil vodič dodávky do zadnej časti pred ním idúceho vozidla, dôsledkom čoho došlo k prevráteniu dodávky mimo cesty. Hrozivý moment nárazu zaznamenala policajná kamera.

Ruská protivzdušná obrana sa nevie brániť. Ukrajinci zničili systém S-400 Triumf.

Video
Zdroj: GUR

Ukrajinské obranné spravodajstvo detailným videom potvrdilo zničenie ruského raketového systému a jeho obsluhy. Explózie nastali na okupovanom polostrove Krym a zničili ruský protiletecký raketový systém ďalekého a stredného dosahu S-400 Triumf. Obranné spravodajstvo dodalo, že vzhľadom na obmedzený počet takýchto systémov v arzenáli Ruska ide o bolestivý úder.

Storm Shadow v akcii: Ruské veliteľstvo čiernomorskej flotily v troskách

Video
Zdroj: Twitter/Nexta

Toto video je najpozeranejší tohtoročný vojnový záznam na Pravde. Moment dopadu rakety Storm Shadow, ktorú Ukrajine dodala Británia, na veliteľstvo ruskej Čiernomorskej flotily v Sevastopole na okupovanom Kryme. Ukrajinské špeciálne sily tvrdia, že pri útoku prišiel o život veliteľ Čiernomorskej flotily admirál Viktor Sokolov a niekoľko ďalších dôstojníkov.

Neviditeľný bombardér B-21 Raider: Svet také lietadlo ešte nevidel

Video
Zdroj: Northrop Grumman

„Výrobcom najnovšieho amerického neviditeľného bombardéra B-21 Raider je spoločnosť Northrop Grumman. Firma získala kontrakt, aby vyprodukovala 80 až 100 strojov. Dlho sme o lietadle nepočuli. Takže to, že konečne uvidíme, ako stroj naozaj vyzerá, je vzrušujúca správa,“ povedal pre Pravdu Aaron Mehta, šéf digitálneho magazínu Breaking Defense, ktorý sa zaoberá obranou a bezpečnosťou. O projekte sa vedelo, ale podrobne sa o ňom nehovorilo. A, samozrejme, viaceré technológie lietadla zostanú aj naďalej utajené.

Monika Beňová: Koalíciu zložíme s Hlasom a SNS

Video

Krátko po pol piatej počas volebnej noci sa v centrále Smeru vo veľkom oslavovalo víťazstvo. Pred vchod postupne vychádzali jednotliví predstavitelia, medzi ktorými nechýbala ani europoslankyňa Monika Beňová. Evidentne šťastná novinárom odpovedala na otázky. S úškrnom si bola istá, že Hlas v rokovaniach presvedčia. „Hlas? (smiech) Jasné,“ povedala a odkráčala s veľkým úsmevom na tvári. Europoslankyňa neskôr v reakcii pre Pravdu uviedla, že ju to mrzí.

Peter Pellegrini okomentoval vyjadrenie Moniky Beňovej

Video
Zdroj: TASR

Reakcia Petra Pellegriniho na vyššie uvedené vyjadrenie Moniky Beňovej prišla zakrátko. „Poviem to na rovinu, takéto správanie pani europoslankyne považujem za urážlivé. Možno mala v hlave po prehýrenej noci niečo viac ako len myšlienky,“ reagoval na Beňovej poznámku Pellegrini. Osobne mu prekážalo „takto arogantné správanie“ k potenciálnemu koaličnému partnerovi.

Čo sa dialo u smerákov pred bitkou s Matovičom. Mám sa mu ísť povenovať? Pýtal sa Kaliňák Fica

Video
Zdroj: FB/Smer

Igor Matovič a Robert Kaliňák sa pobili sa pobili na tlačovke Smeru. Predstavitelia súčasnej koalície sa snažili prekryť auto, na ktorom Matovič prišiel, bannerom s textom Vláda SR, zatvor hranice. Pred tým, ako došlo k samotnému incidentu, sa Kaliňák ešte obrátil na predsedu Smeru Roberta Fica a spýtal sa ho, či sa môže ísť Matovičovi „povenovať“. Z úst smerákov zazneli aj slová „dajte mu nejaké pilulky“.

Matovič v Ide o pravdu

Video
Zdroj: TV Pravda

Búrlivá debata v relácii Ide o pravdu medzi moderátorom Petrom Bielikom a Igorom Matovičom, bola najpozeranejšia v tomto roku. Počas nej predseda bývalého hnutia OĽANO útočil na moderátora a reláciu ‚zdobili‘ urážky a invektívy.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #koniec roka #redakcia Pravdy #najpopulárnejšie videá #rok 2023 #mREPOERTÉR