Danko vníma novú vládu pozitívne, rieši podľa neho problémy ľudí

Predseda SNS a podpredseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko vníma novú vládu pozitívne. Kabinet sa podľa neho konečne začal zaoberať vecami, ktoré ľudí čakajú ako nástrahy. Vyhlásil to v rozhovore pre TASR v rámci hodnotenia vlády. Kritizoval pritom predošlé vlády, ktoré podľa neho tieto veci neriešili.

29.12.2023 09:52
debata (6)
Danko: Je žiaduce, aby inštitúcie ako Globsec nemali od štátu ani euro
Video

„Pozitívum je, že konečne riešime veci, ktoré ľudia potrebujú vyriešiť,“ povedal Danko. Pozitívne vníma riešenia cien plynu, hypoték, problémov dôchodcov a pomoc rodinám. Ocenil by, keby sa vláda bavila aj o ďalšej pomoci, napríklad podpore bývania. Tvrdí však, že štát je po predchádzajúcich kabinetoch rozkradnutý. Tie podľa neho takmer 20 miliárd eur „rozflákali“. Hovorí o šialených zákazkách v envirorezorte či o rodinkárstve. „Veľkou lyžicou míňali a ten stav financií je veľmi zlý,“ uviedol.

Medzi priority SNS v budúcom roku zaradil Danko systémové opatrenia v oblasti cestovného ruchu a športu, keďže sa má zriadiť nové ministerstvo. To má zabraňovať chaosu v tejto oblasti. „Cestovný ruch a šport sú budúcnosť. Chcem, aby peniaze z hazardu išli do športu a do cestovného ruchu,“ podčiarkol. Avizoval, že strana pripravuje viaceré projekty v oblasti kultúry, pri obnove hradov a zámkov.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Danko #Štvrtá Ficova vláda