Anketa: ministerstvá si nastavili zrkadlo. Čo sa im podarilo za prvé mesiace? Niektoré hovoria o hasení požiaru či zdedenom luxuse

Štvrtá vláda Roberta Fica (Smer), ktorá vzišla z predčasných parlamentných volieb, má za sebou prvé mesiace vládnutia. Koalícia Smeru, Hlasu a Slovenskej národnej strany (SNS) stihla schváliť štátny rozpočet, prijať 300-eurový príspevok pre seniorov, stopnúť vojenskú pomoc Ukrajine zo štátnych skladov a za sebou má už aj prvé odvolávanie ministra, čo sa napriek snahám opozície nepodarilo. A kroky vlády v oblasti zmien Trestného zákona už vyhnali na námestia tisíce ľudí. Ako hodnotia svoju prácu rezorty pod novými ministrami?

30.12.2023 14:00
debata (12)
Minister obrany R. Kaliňák v relácii Ide o pravdu
Video
Zdroj: TV Pravda

Pravda oslovila na záver kalendárneho roka 2023 všetky ministerstvá s rovnakými otázkami. Ministerstvá financií, kultúry, spravodlivosti a dopravy do uzávierky neodpovedali. Pýtala sa na to, čo sa im podarilo za prvé mesiace od nástupu novej vlády – o tom sa dočítate nižšie. Odpovede na otázky, akým výzvam budú čeliť v roku 2024 a aké reformy chystajú, si môžete prečítať v druhom článku, ktorý vyjde v úvode nového roka.

Čo sa vám podarilo za prvé 3 mesiace v rezorte?

Ministerstvo obrany (Smer): Nové vedenie rezortu obrany sa počas prvých týždňov zameralo na harmonizáciu vzťahov so zahraničnými partnermi. Minister obrany Robert Kaliňák informoval spojencov v rámci NATO o ukončení vojenskej pomoci Ukrajine zo slovenských skladových zásob, pričom deklaroval podporu v humanitárnej, civilnej oblasti a v oblasti odmínovania. Zároveň je cieľom posilňovať spoluprácu s našimi najbližšími partnermi v rámci formátu V4.

Predseda vlády Robert Fico a minister obrany...
Predseda vlády Robert Fico a minister obrany...
+4Predseda vlády Robert Fico a minister obrany...

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #anketa #ministerstvá #Štvrtá Ficova vláda