Mikulec: Šutaj Eštok porušuje zákony a napĺňa pomstu voči vyšetrovateľom

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) od nástupu do funkcie len napĺňa pomstu voči vyšetrovateľom, ktorí si dovolili vyšetrovať korupciu a iné trestné činy ľudí blízkych Smeru a Hlasu. Bývalý šéf rezortu a poslanec Národnej rady SR Roman Mikulec (hnutie Slovensko) to uviedol v koncoročnom hodnotení pre TASR. Zároveň podľa neho minister pritom porušuje zákony.

05.01.2024 10:00
debata (31)

„Okrem toho odovzdáva novú techniku policajtom, hasičom a horským záchranárom, ktorú sme však obstarali my za vlády Igora Matoviča a Eduarda Hegera,“ poznamenal Mikulec.

Minister vnútra Šutaj Eštok o protestoch, špeciálnej prokuratúre a migrantoch
Video
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) nechce, aby si polícia robila politicky motivovanú agendu. Aj preto podľa neho začali na polícii po jeho príchode čistky a zároveň odmieta, že by išlo o pomstu. / Zdroj: Robert Hüttner / TV Pravda

Progres nevidí poslanec ani vo vzťahu k nelegálnej migrácii. Minister podľa neho neurobil nič okrem „jednej neefektívnej divadelnej akcie na hraničnom priechode“ a potvrdenia už presadzovaných návrhov na rokovaní s Európskou komisiou o tom, že receptom je posilnenie ochrany vonkajšej hranice.

Šutaj Eštok navštívil policajtov aj hasičov

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok sa poďakoval policajtom, hasičom aj záchranárom, ktorí na Štedrý deň slúžia na Slovensku.

Fotogaléria
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok sa poďakoval...
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok sa poďakoval...
+6Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok sa poďakoval...

Ako pripomenul, po prvých krokoch ministra bolo zvolané jeho odvolávanie v Národnej rade SR.

„Matúš Šutaj Eštok by mal v roku 2024 splniť sľub, že zákony by mali platiť pre každého rovnako, a odísť z funkcie, keďže štyri súdy rozhodli, že konal v rozpore so zákonmi,“ dodal Mikulec.

spišiak Čítajte aj Spišiak vyčíta ministrovi vnútra agresívny spôsob zmien: Policajtom vyslal jasný signál mlčať
31 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo vnútra #NRSR #Roman Mikulec #Matúš Šutaj Eštok