"Stane sa to, čo v Prahe". Košičan sa vyhrážal streľbou v škole, skončil v cele

Polícia obvinila 19-ročného Košičana, ktorý sa cez sociálnu sieť vyhrážal žiačke základnej školy (ZŠ) v okrese Gelnica streľbou. Odvolával sa pritom na tragickú udalosť v Prahe z vlaňajšieho decembra. Mladíka umiestnili do cely policajného zaistenia. TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

10.01.2024 13:14
debata (2)

Žiačka si našla odkaz v jednej z aplikácií v posledný deň uplynulého roka. Výhražné odkazy boli zdieľané aj medzi iných spolužiakov. Keďže tieto správy vyvolali vážne znepokojenie personálu školy, žiakov ale i rodičov, riaditeľka zalarmovala policajtov.

Chcel zabíjať ako útočník z Prahy. Policajné komando zasiahlo
Video
V noci po streľbe na pražskej fakulte zavolal neznámy človek na policajnú linku, aby oznámil, že chce čin napodobniť a zabíjať. Navštívilo ho policajné komando. / Zdroj: Polícia ČR

„Osoba, ktorá sa tohto skutku dopustila, bola vypátraná v Košiciach. Po vykonaných potrebných procesných úkonov bola umiestnená do cely policajného zaistenia,“ spresnila Ivanová s tým, že mladého Košičana obvinili z prečinu šírenia poplašnej správy. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Praha / Policie CZ / Čítajte aj Polícia obvinila muža, ktorý sa vyhrážal, že zopakuje útok z Prahy

Zároveň sa podľa Ivanovej bude skúmať aj duševný stav obvineného. Policajti tiež spracovali podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Gelnica #základné školy #streľba v Prahe