Súd rozhodol o prepustení Mariána Magáta z väzby, prokurátor podal sťažnosť

Samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku rozhodol o prepustení obžalovaného Mariána Magáta z väzby na slobodu. Nahradil ju písomným sľubom a dohľadom probačného a mediačného úradníka. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal sťažnosť. Obžalovaný preto zostáva až do rozhodnutia Najvyššieho súdu SR vo väzbe. TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

29.01.2024 12:01
magát Foto: ,
Marián Magát počas vynesenia rozsudku na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku 25. januára 2024.
debata (74)

Hovorkyňa priblížila, že samosudca uložil obžalovanému aj ďalšie obmedzenia a povinnosti. Ide napríklad o povinnosť oznámiť príslušným orgánom každú zmenu miesta pobytu. Má takisto „zákaz vykonávať činnosť, pri ktorej došlo k spáchaniu trestného činu“. Nemôže vystupovať a zúčastňovať sa na demonštráciách či publikovať príspevky na sociálnych sieťach. Pravidelne sa musí dostaviť aj k probačnému a mediačnému úradníkovi.

Marián Magát čelí obžalobe z páchania rozsiahlej a dlhodobo páchanej závažnej extrémistickej trestnej činnosti. Minulý týždeň mu ŠTS vymeral šesťročný trest väzenia. Rozsudok však zatiaľ nie je právoplatný, obžalovaný a prokurátor avizovali podanie odvolania.

74 debata chyba
Viac na túto tému: #extrémizmus #Špecializovaný trestný súd #Marián Magát