Sme rodina bude mať v marci snem, Kollár sa bude uchádzať o post predsedu. O inom kandidátovi zatiaľ nevie

Mimoparlamentné hnutie Sme rodina bude mať snem 16. marca, kde sa má voliť predseda. Uviedol to šéf hnutia Boris Kollár, ktorý sa bude opätovne uchádzať o predsednícku stoličku. O inom kandidátovi na predsedu zatiaľ nevie. Sme rodina má na sneme rozhodnúť o tom, akého kandidáta na prezidenta podporí.

03.02.2024 15:54
Sme rodina, Boris Kollár, snem Foto: ,
Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár počas snemu hnutia
debata (6)

„Podporíme proslovenského kandidáta, ktorý nebude chcieť odovzdávať ďalšie a ďalšie kompetencie do Bruselu. Takého, ktorý bude mať na prvom mieste záujem našich ľudí, záujem Slovenska v EÚ či v geopolitike,“ uviedol Kollár.

Video
Boris Kollár vystúpil s rozlúčkovým príhovorom

V uplynulom týždni informoval o odchode zo Sme rodina exminister práce Milan Krajniak. V hnutí bol podpredsedom, pred piatimi rokmi kandidoval za Sme rodina na funkciu prezidenta SR.

„Veľmi si vážim, že vďaka Borisovi Kollárovi a hnutiu Sme rodina som mohol osem rokov pôsobiť v slovenskej politike. Som presvedčený, že sa nám podarilo urobiť veľa dobrých vecí, ktoré ľuďom a rodinám na Slovensku pomohli a budú pomáhať aj v budúcnosti,“ napísal na sociálnej sieti. Deklaroval, že nevstupuje do žiadnej politickej strany a ani žiadnu nezakladá.

Milan Krajniak Čítajte viac Krajniak odchádza zo Sme rodina. V politike končí po ôsmich rokoch

Hnutie Sme rodina bolo v uplynulom volebnom období súčasťou vládnej koalície. V parlamentných voľbách v septembri 2023 sa do Národnej rady SR nedostalo, získalo 2,21 percenta hlasov.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #snem #Sme rodina