Taraba: Koalícia bude meniť rokovací poriadok. Stopku dostane čítanie „telefónnych zoznamov“ a ministri budú môcť reagovať hneď

Vládna koalícia má v úmysle meniť rokovací poriadok parlamentu. Ako v diskusnej relácii O 5 minút 12 RTVS povedal minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS), účelom je, aby parlament mohol plynulo fungovať.

04.02.2024 12:34
debata (130)
Taraba o plánovaných zmenách rokovacieho poriadku NR SR
Video
Archívne video.

„Už pozmeňujúce návrhy k zákonom, teda tie „telefónne" bezobsažné novely nebude treba čítať od slova do slova. To znamená nebude tam priestor, aby niekto sedem hodín stál pred mikrofónom," skonštatoval Taraba.

Tiež by podľa neho bolo vhodné, aby ministri mohli v rámci rozpravy reagovať faktickými poznámkami. „Dnes ako minister neviem reagovať. Niekto tam na mňa hodiny nadáva a ja sa neviem brániť a musím ísť znovu do nejakej rozpravy, 15 až 20 minút," uviedol Taraba. Doplnil, že ak sa podarí presadiť spomínané dve zmeny, parlament sa posunie dopredu.

parlament, ÚŠP, rozprava, Peter Pellegrini, Tibor Gašpar, Čítajte viac Trestná novela je bližšie, koalícia opäť stanovila opozícii mantinely. Rozprava k rušeniu špeciálnej prokuratúry bude kratšia
130 debata chyba
Viac na túto tému: #rokovací poriadok #Tomáš Taraba