Obžalovaný Marián Magát zostáva vo väzbe

Obžalovaný Marián Magát zostáva vo väzbe. V stredu o tom rozhodol Najvyšší súd, keď zrušil minulotýždňové uznesenie Špecializovaného trestného súdu o prepustení obžalovaného na slobodu. Informovala o tom hovorkyňa Najvyššieho súdu Alexandra Važanová.

07.02.2024 15:00
magát Foto: ,
Marián Magát na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku 25. januára 2024
debata (2)

„Najvyšší súd na dnešnom neverejnom zasadnutí v trestnej veci obžalovaného Mariána M. zrušil uznesenie samosudcu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku z 29. januára a žiadosť obžalovaného o prepustenie z väzby na slobodu zamietol,“ priblížila hovorkyňa.

Obžalovaný Marián M. dostal za extrémizmus šesť rokov väzenia
Video
Martin Nociar prokurátor ÚŠP, Martin Burian obhajca Mariána M. / Zdroj: TASR/J. Novák, O. Hercegh

Ako dodala, Najvyšší súd rozhodol tak, že väzbu obžalovaného nenahradil písomným sľubom obžalovaného, zárukou dôveryhodných osôb a ani dohľadom probačného a mediačného úradníka.

Marián Magát čelí obžalobe z páchania rozsiahlej a dlhodobo páchanej závažnej extrémistickej trestnej činnosti. V januári mu Špecializovaný trestný súd vymeral šesťročný trest väzenia. Rozsudok však zatiaľ nie je právoplatný, obžalovaný a prokurátor avizovali podanie odvolania.

magát Čítajte viac 43 skutkov. Magát dostal za dlhoročnú trestnú činnosť šesť rokov. Prokurátor sa odvolal a žiada prísnejší trest
2 debata chyba
Viac na túto tému: #extrémizmus #Marián Magát