Na viacerých miestach Slovenska hrozí v nedeľu dážď, varuje SHMÚ. Platia výstrahy pred povodňami

Na viacerých miestach Slovenska bude v nedeľu pršať. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe. Naďalej platia aj hydrologické výstrahy pred povodňami.

10.02.2024 09:12 , aktualizované: 19:39
debata (2)
Teplý víkend, nedeľa prinesie zmenu
Video

Výstraha prvého stupňa pred dažďom platí vo väčšine okresov Banskobystrického, Trenčianskeho, Žilinského aj Košického kraja. Taktiež v okrese Poprad. Predbežne trvá do pondelka. Povodne hrozia v okresoch Michalovce, Ružomberok a Liptovský Mikuláš. Meteorológovia tam vydali výstrahu druhého stupňa. Prvý stupeň zasa v okresoch Snina, Sobrance, Humenné, Trebišov bez Roňavy, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Martin, Turčianske Teplice a Žilina – Rajčanka.

Odvážna Slovenka na Islande. Po výbuchu sopky si opekala na láve
Video

Sobota sa môže podľa meteorológov zaradiť k najteplejším zimným dňom zaznamenaným v histórii meraní na území Slovenska. Na celom území bolo mimoriadne teplo. „Celú našu oblasť dnes čaká mimoriadne teplý deň, lokálne aj s výraznejším prekonávaním denných rekordov. Dnešný deň sa môže zaradiť k najteplejším zimným dňom zaznamenaným v histórii meraní na území Slovenska,“ uviedol SHMÚ ešte ráno s tým, že teplota najmä na juhozápade Slovenska ojedinele presiahla 18 stupňov Celzia. Smerom na juh od územia Slovenska teplota s vysokou pravdepodobnosťou presiahne aj 20 stupňov.

Odstrel komínov v Pohronskom Ruskove ukončil slávnu éru cukrovaru
Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #SHMÚ #povodne #silný vietor