Poplach v hlavnom meste: Polícia pre vyhrážky evakuovala budovu Univerzity Komenského

V súvislosti s preverovaním vyhrážok voči Farmaceutickej fakulte Univerzity Komenského (UK) v Bratislave začal policajný vyšetrovateľ trestné stíhanie za šírenie poplašnej správy. "Vo vyšetrovaní naďalej pokračujeme, bližšie informácie poskytneme, hneď ako to procesná situácia umožní," oznámila polícia.

13.02.2024 10:10 , aktualizované: 19:40
debata (23)
Zásah polície na fakulte Univerzity Komenského
Video

Polícia v utorok predpoludním oznámila, že v súvislosti s vyhrážkami prehľadáva objekt, v ktorom sídlia farmaceutická fakulta aj fakulta managementu.

Študentov poslali krátko pred 10.00 hodinou von z budovy a okolie obsadili ozbrojení policajti. Ľudia nemohli vstupovať do budovy školy, rovnako ani chodiť po parkovisku pred fakultou. Študentka pre ta3 povedala, že najskôr ich v škole vyzvali, aby boli obozretní, neskôr ich už evakuovali z budovy. Študentom povedali, že „po škole behá niekto s bombou“.

Podľa portálu televízie Markíza prišiel za jednou študentkou pred fakultou neznámy muž, ktorý tvrdil, že je bývalý študent a vyhrážal sa útokom na škole. Mal síce rozprávať po slovensky, no lámavo, uviedol pre portál študent. Nie je však jasné, či sa vyhrážal streľbou alebo bombovým útokom.

Evakuácia Univerzity Komenského

Zásah polície v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu. 13. február 2024

Fotogaléria
Polícia pre vyhrážky zasahuje v budove...
Polícia pre vyhrážky zasahuje v budove...
+5Polícia pre vyhrážky zasahuje v budove...

Ako uviedol bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, policajti preverujú okolnosti oznámenia, týkajúceho sa vyhrážok smerujúcich voči Farmaceutickej fakulte UK. „Policajti bezodkladne po prijatí oznámenia vykonali potrebné úkony s cieľom jeho náležitého preverenia a objasnenia, ako aj zabezpečenia bezpečnosti," uviedol hovorca s tým, že akonáhle to situácia umožní, budú verejnosť bližšie informovať.

Okolo 12.00 hod polícia informovala, že už nehrozí žiadne bezprostredné nebezpečenstvo ohrozenia života a zdravia v súvislosti s predmetnou udalosťou. Fakulty sídlia v budove na ulici Odbojárov v časti Nové Mesto neďaleko Zimného štadióna Ondreja Nepelu.

Video
Zdroj: ta3
polícia Čítajte aj Svojej škole sa vyhrážal bombou. 17-ročný študent skončil s obvinením vo väzbe
23 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #evakuácia #Univerzita Komenského v Bratislave #výhražné emaily