Smer podáva trestné oznámenie na komentátora Šimečku. Zastrašovanie, reaguje otec lídra PS

Strana Smer podáva trestné oznámenie na novinára Martina Milana Šimečku pre podozrenie z hanobenia národa. Ako na tlačovej konferencii uviedol vedúci úradu vlády Juraj Gedra, dôvodom sú jeho výroky o zbabelom národe Slovákov. Šimečka starší vníma postup predstaviteľov Smeru ako zastrašovanie. Kolegom novinárom odkázal, aby sa nebáli.

15.02.2024 10:01 , aktualizované: 13:11
debata (1074)
Video
Zdroj: TV Pravda

Šimečka totiž podľa neho v jednej z diskusii na adresu predsedu vlády Roberta Fica povedal: „Tento premiér malého národa, zbabelého, ktorý nikdy nebojoval…„. Následne podľa neho doplnil „Mal som povedať, že Slováci sú národ zbabelcov, nie zbabelý národ“.

„Ja si myslím, že takéto slová nemali nikdy odznieť vo verejnom priestore,“ povedal Gedra. Výroky Šimečku podľa neho prekročili hranicu trestnoprávnej zodpovednosti. Zároveň povedal, že Šimečka sa pravidelne oplzlo, nedôstojne a dehonestačne vyjadruje o iných ľuďoch s iným názorom, čo prilieva olej do ohňa v rozdelenej spoločnosti.

Je to na smiech

„Nemám k tomu čo povedať, je to na smiech podľa môjho názoru. Na druhej strane to chápem ako pokračovanie politiky tejto vlády, ktorá chce zastrašovať novinárov. Nie je to po prvý raz, nie som žiadna výnimka. Myslím si, že mnou to nekončí, že prídu ďalší. Je to pokus o zastrašenie. Iba odkazujem všetkým svojim kolegom, aby sa nebáli,“ reagoval Šimečka starší, ktorý aktuálne píše pre Denník N.

Strana Smer v tejto súvislosti vyzýva lídra Progresívneho Slovenska Michala Šimečku, aby sa vyjadril k výrokom svojho otca. „Toto nie je cesta, ako sa buduje nejaké národné povedomie,“ dodal Gedra.

Robert Fico pri preberaní poverenia na zostavenie vlády od prezidentky Zuzany Čaputovej. Čítajte aj Fico novelu Trestného zákona podpísal, na ťahu je Čaputová. Kedy začne platiť a čo zmôže prezidentka?

„Smer ovládol políciu, ide ovládnuť Slovenskú informačnú službu, teraz útočí na nezávislých novinárov. A úplne nezmyselne do toho zaťahuje aj mňa ako opozičného politika. Je to lacná demonštrácia sily a pokus o odpútanie pozornosti od ich vlastných káuz,“ reagoval predseda PS. Pripomenul, že jeho otca za názory prenasledovali aj režimy v minulosti. Pýta sa, či predstavitelia Smeru-SD nemajú nič lepšie na práci za peniaze daňových poplatníkov než šikanu novinárov. „Ľudia na Slovensku čelia desiatkam vážnych problémov, ktorými by sa mohli a mali títo politici venovať prioritne,“ podotkol.

1k+ debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Smer #trestné oznámenie #Michal Šimečka