Finančná správa odhalila nelegálnu výrobňu cigariet

Príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) objavili v priestoroch bývalého jednotného roľníckeho družstva v Nitrianskom kraji nelegálnu výrobňu cigariet. Ako uviedla hovorkyňa finančnej správy Drahomíra Adamčíková, zadržali v nej 11 osôb ukrajinskej, bieloruskej a gruzínskej národnosti. Hodnota zaistených tabakových výrobkov predstavuje sumu viac ako 2,6 milióna eur.

15.02.2024 16:03
debata (2)

V rámci akcie s krycím názvom Dante vykonali kriminalisti domové prehliadky, prehliadky nebytových priestorov a motorových vozidiel využívaných na trestnú činnosť. Zabezpečili kompletné výrobné zariadenie spolu s rezačkou, sušičkou tabaku a baličkou cigariet a rôzne výrobné komponenty.

Celkovo zaistili 166 046 rôznych spotrebiteľských balení cigariet neoznačených kontrolnou známkou, čo predstavuje 3 320 920 kusov cigariet a 9352,70 kilogramu tabaku určeného na výrobu cigariet. „Okrem toho zaistili aj jedno motorové vozidlo, listinné dôkazy, 15 mobilných telefónov, notebook, kamerové záznamy, pečiatky rôznych spoločností a detektor na vyhľadávanie odpočúvacích zariadení a kamier,“ informovala Adamčíková.

Predbežne vyčíslená škoda na spotrebnej dani z tabaku je vo výške viac ako 1,7 milióna eur. „Uvedené osoby boli zadržané, celkovo bolo vznesené obvinenie voči 13 osobám. V prípade dokázania viny hrozí páchateľom podľa Trestného zákona trest odňatia slobody na tri až osem rokov,“ doplnila Adamčíková.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Finančná správa #tabak #nelegálna výroba cigariet