Prieskum: Voľby by vo februári vyhral Smer, nasledovali by PS a Hlas. Matovičovci by sa do parlamentu nedostali

Voľby do Národnej rady (NR) SR by vo februári vyhral Smer so ziskom 24 percent hlasov voličov. Nasledovalo by PS s 22,6 percenta.

15.02.2024 22:39
debata (112)
Premiér Robert Fico: Naša vláda vie, aké majú ľudia problémy
Video

Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu Na hrane v TV Joj. Konal sa od 5. do 12. februára na vzorke 1 000 respondentov.

Tretí v poradí by skončil Hlas, získal by 14,5 percenta. Nasledovalo by KDH s 8,2 percenta. Do parlamentu by sa dostali aj SaS (6,2 percenta) a SNS (5,3 percenta).

PS: Koalícii je v záujme vlastnej beztrestnosti jedno, aké budú obete novely
Video

Pred bránami NR SR by zostala koalícia hnutia Slovensko, Kresťanská únia a Za ľudí. Síce by získala šesť percent hlasov, nedosiahla by však sedempercentné kvórum požadované pre koalície.

Do poslaneckých lavíc by sa nedostali ani Maďarská aliancia (4,6 percenta), Republika (3,7 percenta), Sme rodina (2,8 percenta) a ani Demokrati (1,5 percenta).

Pod hranicou jedného percenta by ostala strana Kotlebovci – ĽSNS (0,2 percenta). Zhodne po 0,1 percenta by získali Socialisti.sk, Komunistická strana Slovenska, Vlastenecký blok a strana Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana.

Smer by v NR SR obsadil 45 kresiel. PS by malo 42 poslancov, Hlas 27. KDH by obsadilo 15 kresiel a SaS 11. SNS by získala desať mandátov.

112 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum