SHMÚ varuje pred víchricou na horách, platia aj výstrahy pred dažďom

Najmä na strednom a severnom Slovensku platia v piatok v niektorých okresoch výstrahy prvého stupňa pred dažďom. Meteorológovia varujú v noci z piatka na sobotu aj pred silnou víchricou na horách v okresoch Brezno, Poprad a Liptovský Mikuláš. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na webe.

23.02.2024 18:44
debata
Jeden upršaný deň sa dá vydržať. Bude taký aj víkend?
Video

S dažďom treba od piatka večera počítať v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Prievidza, Liptovský Mikuláš, Martin, Ružomberok, Turčianske Teplice a Žilina, a to až do soboty doobeda. „Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ upozornil SHMÚ.

Vydané sú aj výstrahy pred vetrom na horách. Prvý stupeň výstrahy platí do soboty doobeda vo väčšine Žilinského kraja a v okresoch Banská Bystrica, Brezno a Poprad. V okresoch Liptovský Mikuláš, Brezno a Poprad sa výstraha od 22.00 h zvýši na druhostupňovú, ktorá platí do 4.00 h. V okresoch Kežmarok, Poprad, Námestovo a Tvrdošín zároveň od polnoci až do soboty rána platí prvý stupeň výstrahy pred vetrom v nižších polohách.

Unikátny Tatranský ľadový dóm na Hrebienku vás svojou krásou dostane. Pozrite si zábery priamo odtiaľ
Video

V okresoch Michalovce a Trebišov platí výstraha druhého stupňa pred povodňami. Prvý stupeň výstrahy meteorológovia vydali pre okresy Zlaté Moravce, Prievidza, Levice, Žarnovica, Banská Štiavnica, Žiar nad Hronom, Zvolen, Banská Bystrica, Krupina a Levice.

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #SHMÚ #víchrica #silný vietor