Verím, že polícia vyšetrí všetky varianty pri vražde novinára, povedal premiér Fico

Polícia by mala vyšetriť aj ďalšie verzie týkajúce sa vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Uviedol to premiér Robert Fico (Smer) v sobotu v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy pri príležitosti nedávneho šiesteho výročia vraždy. Skonštatoval tiež, že vražda bola poprava, a odmieta zneužívanie smrti mladých ľudí na politické ciele.

24.02.2024 14:12
debata (16)
Nezabúdame. Konajú sa spomienkové zhromaždenia za Jána a Martinu
Video

„Verím, že keď urobíme poriadok na Národnej kriminálnej agentúre a Úrade špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), musia sa vrátiť policajti k verziám, ktoré neboli vôbec prešetrované, teda kto vlastne za tým je,“ povedal premiér. Zopakoval, že pri vyšetrovaní boli viaceré varianty týkajúce sa objednávateľa a motívu. Pýta sa, prečo ich polícia nevyšetrovala. Myslí si, že za uplynulé tri roky vedeniu krajiny vyhovovala verzia, že za vraždou stála Ficova vláda. Hovorí o politickom zneužívaní vraždy mladých ľudí.

kuciak, kočner Čítajte viac Kauza Kuciak sa nekončí ani po šiestich rokoch. Ovplyvní ju rušenie ÚŠP? Rodičia sa s verdiktom nezmierili Boris Susko, Tibor Gašpar, Čítajte viac Právny spor pri trestnej novele. Ovplyvní obštrukcia koalície rozhodnutie Ústavného súdu? Mazák: Je to unikát

Premiér sa vyjadril aj k novele Trestného zákona. Ak Ústavný súd SR povie, že v niektorých častiach nie je v súlade s ústavou, vláda je podľa neho pripravená to opraviť. „Pokiaľ ide o ÚŠP, jeho zrušenie, čo to má spoločné s ústavou? Absolútne nič,“ skonštatoval. Opätovne kritizoval aj postoj prezidentky Zuzany Čaputovej. Trvá na tom, že vláda postupuje zákonne.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #vražda novinára Jána Kuciaka