Na západe môže potrápiť ľudí silný vietor, v noci hrozí miestami mráz

V sobotu (9. 3.) môže najmä na západnom Slovensku zafúkať silnejší vietor. V noci z piatka na sobotu zároveň meteorológovia miestami upozorňujú na mráz vo vegetačnom období. Vydali výstrahy prvého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na webe.

08.03.2024 19:05
počasie vietor Foto:
debata

Výstrahy pred vetrom sú vydané počas celého dňa pre väčšinu Trnavského kraja, rovnako pre okresy Zlaté Moravce, Topoľčany, Nitra, Myjava, Nové Mesto nad Váhom a Malacky.

„Ojedinele sa očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 65 až 70 kilometrov za hodinu a/alebo priemernú rýchlosť okolo 45 kilometrov za hodinu,“ priblížil SHMÚ.

Sychravo, zima, aj mráz. Bude taký aj víkend?
Video

S mrazom treba počítať do soboty rána vo väčšine Košického kraja, tiež v okresoch Trenčín, Prievidza, Ilava a Bánovce nad Bebravou. Rovnako v okresoch Žiar nad Hronom, Zvolen, Rimavská Sobota, Revúca, Poltár, Lučenec a Detva. „Vo výške dva metre nad povrchom sa lokálne očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu nula až mínus tri stupne Celzia,“ spresnili meteorológovia.

kvitnúce stromy, teplota, mráz Čítajte viac Nadchádzajúce dve noci možno nebudú až také mrazivé, no v týchto lokalitách radšej myslite na ochranu kvitnúcich stromov
debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #SHMÚ #vietor