Vinníkovi nehody, pri ktorej neďaleko Nitry zomrelo 12 ľudí, potvrdili osem rokov väzenia

Vodič nákladného auta, ktorý podľa súdu zavinil v roku 2019 nehodu autobusu pri Nitre, pozná svoj trest. Odvolací súd potvrdil pôvodný rozsudok, v ktorom muža poslal do väzenia na osem rokov.

11.03.2024 13:04
nehoda auto nákladné Malanta Foto: ,
Ku tragickej zrážke autobusu a nákladného auta došlo 13.11.2019 pri Malante neďaleko Nitry. Zahynulo najmenej 12 ľudí.
debata (2)

„Odvolací súd nezistil dôvody na zmenu napadnutého rozsudku súdu I. stupňa v prospech obžalovaného a preto odvolanie obžalovaného ako nedôvodné zamietol. Rozsudok súdu I. stupňa je právoplatný dnešným dňom,“ uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Nitre Lena Kiradžiev.

Pozrite sa, čo zostalo z autobusu, ktorý sa zrazil s nákladiakom pri Nitre (Archívne video)
Video

K nehode došlo 13. novembra 2019 popoludní. Do linkového autobusu narazil pri Malante neďaleko Nitry kamión plne naložený štrkom. Vo vraku autobusu zahynulo 12 ľudí a ďalších 19 sa zranilo.

Nákladné auto šoféroval 63-ročný vodič, ktorý už pred časom priznal svoju vinu, odvolal sa iba voči výške trestu. Podľa znalcov malo jeho auto výrazne podhustené vonkajšie pneumatiky.

Tragická nehoda pri Nitre (Archívne video)
Video

V dôsledku toho sa po prejazde pozdĺžnou nerovnosťou na vozovke dostalo do smerovej nestability. Auto sa následne prevrátilo na bok a jeho predná časť zasiahla autobus, ktorý zišiel mimo cesty a prevrátil sa.

nehoda, autobus, malanta, nitrianske hrnčiarovce Čítajte viac Nehoda autobusu pri Nitre si vyžiadala 12 obetí, z toho štyri deti
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #dopravná nehoda