Tisícky ľudí protestovali v Bratislave proti krokom vlády v zahraničnej politike

Tisícky ľudí sa v utorok v Bratislave zúčastnili na protestnom zhromaždení, ktorým reagovali na aktuálne kroky vládnej koalície v oblasti zahraničnej politiky. Občianska iniciatíva Mier Ukrajine, ktorá ho organizovala poukázala na to, že vláda ide proruskou politikou proti záujmom Slovenska a Európskej únie.

12.03.2024 21:03
Bratislava protivládny protest Zastavme Súmrak Foto: ,
Organizátori protestu zľava Zuzana Izsáková a Rastislav Kalnovič počas protivládneho protestu Zastavme Súmrak: Nebuďme kolaboranti s vojnovým Ruskom, ktoré organizuje iniciatíva Mier Ukrajine, na Námestí slobody v Bratislave 12. marca 2024.
debata (411)

„Je nevyhnutné dôrazne povedať, že odmietame byť kolaborantmi s vojnovým Ruskom. Odmietame byť partnerom totalitného režimu a štátu, ktorý označuje Slovensko a celý demokratický svet za nepriateľov,“ povedal Rastislav Kalnovič z iniciatívy Mier Ukrajine.

Ako poukázala jedna z organizátoriek Lucia Štasselová, Slovensko sa už raz pomýlilo a pridalo sa na nesprávnu krutú stranu dejín. „Československo bolo roztrhnuté a na Slovensku vznikla kolaborantská vláda. Bola to medzinárodná hanba, tisíce ľudí to stálo život a táto skutočnosť sa stala našou celonárodnou traumou,“ konštatovala.

Na občianskom proteste vystúpili rôzne osobnosti a niektorí politici.

Protivládny protest Zastavme Súmrak: Nebuďme... Foto: TASR, Jaroslav Novák
Bratislava protivládny protest Zastavme Súmrak Protivládny protest Zastavme Súmrak: Nebuďme kolaboranti s vojnovým Ruskom, ktoré organizuje iniciatíva Mier Ukrajine, na Námestí slobody v Bratislave 12. marca 2024.
Napriek zime vyšli do ulíc opäť tisíce ľudí. Takto to vyzeralo na proteste v Bratislave
Video
Archívne video
411 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #EÚ #protest #vojna na Ukrajine #protivládny protest