Rezort obrany pripravuje nákup útočných pušiek, spustil trhové konzultácie

Ministerstvo obrany (MO) SR pripravuje nákup útočných pušiek. V pondelok zverejnilo oznámenie o spustení prípravných trhových konzultácií. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 15. apríla. Verejné obstarávanie by chcel rezort vyhlásiť koncom mája. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

25.03.2024 14:00
debata (8)

„Predmetom zákazky sú malokalibrové útočné pušky vrátane príslušenstva. Konštrukcia, usporiadanie, hmotnosť a prevádzkové parametre zbrane musia umožniť bezpečné a efektívne používanie príslušníkmi Ozbrojených síl SR aj bez špeciálneho a dlhodobého výcviku,“ približuje rezort v oznámení. Malo by ísť o zbraň zavedenú v krajinách NATO.

Zbohom, Samopal vzor 58. Slovenskí vojaci si budú zvykať na pušky z USA
Video

Ministerstvo podľa materiálu predpokladá v priebehu rokov 2024 až 2026 dodanie vyše 25 000 pušiek s rôznymi typmi hlavní a príslušenstvom.

Robert Kaliňák Čítajte viac Kaliňák avizuje súťaž na útočné pušky, uprednostniť chce slovenských výrobcov

Prípravné trhové konzultácie sa vyhlasujú s cieľom predbežného zapojenia záujemcov a informovania trhu o pripravovanej zákazke. Ich účelom je tiež získať informácie pre nastavenie podmienok pripravovaného verejného obstarávania.

ceska utocna puska BREN Čítajte viac České útočné pušky BREN 2 sa budú vyrábať na Ukrajine
8 debata chyba
Viac na túto tému: #puška