Šimečka: Pellegrini panikári a nehanbí sa klamať, že v prvých mesiacoch vlády boli prioritou sociálne opatrenia

Prezidentský kandidát Peter Pellegrini je po prvom kole prezidentských volieb v panike a nehanbí sa preto používať lož a tváriť sa, že prioritou vlády v prvých piatich mesiacoch boli sociálne opatrenia. Tvrdí to opozičná strana Progresívne Slovensko.

27.03.2024 11:20
debata (8)
PS odmieta, že by prioritou vlády boli sociálne opatrenia, ako tvrdí Pellegrini
Video

„Prioritou vlády v prvých mesiacoch bola likvidácia spravodlivosti, nezávislých inštitúcií, nášho medzinárodného postavenia, pomsta, beztrestnosť a pomoc vlastným ľuďom,” uviedol líder PS Michal Šimečka, ktorý zároveň zdôrazňuje, že vláda aj s Petrom Pellegrinim riešila predovšetkým seba a svojich ľudí. K výsledkom jej vládnutia radí politické čistky, ovládnutie nezávislých inštitúcií, pokus o ovládnutie verejnoprávnej televízie a otočenie kurzu zahraničnej politiky, ktoré nás ťahá do izolácie a páli mosty s našimi najbližšími partnermi. Pripomenul zrušenie špeciálnej prokuratúry a snahu o zníženie trestov pre korupčníkov.

Fico: Pellegriniho podporujeme, volič Smeru na neho môže mať rôzne názory
Video
Zdroj: FB/Robert Fico

„Zvýšili si platy vo vláde opäť spôsobom, ktorý nebol v súlade so zákonmi a praxou, nešlo to cez Národnú radu SR, ale zvýšili si platy na hulváta takmer o polovicu. Nepracovali pre ľudí, ale len sami pre seba a dnes sa snažia tvrdiť opak,“ povedal.

Peter Pellegrini, centrála, voľby prezidenta Čítajte viac KDH podporí Korčoka, SNS Pellegriniho, podľa Fica môžu mať voliči Smeru rôzne názory. Politológ: Šéf Hlasu nemôže počítať so všetkými hlasmi

Vláda Roberta Fica je pri moci rovnako dlho, ako bola minulý rok úradnícka vláda premiéra Ľudovíta Ódora. „Je mnoho vecí, ktoré súčasná vláda mala za päť mesiacov spraviť a nespravila, aj keď na rozdiel od nás má v parlamente väčšinu,” zdôraznil Ódor, ktorý vedie kandidátku PS do európskych volieb. Je presvedčený, že táto vláda neurobila ani jedno opatrenie s cieľom udržať mladých na Slovensku. V sociálnej oblasti podľa neho tiež neprišlo k žiadnemu pokroku a táto vláda nielenže nepomáha najzraniteľnejším skupinám, ale pomáha tým najbohatším – zvýšila si platy a hľadá spôsoby, ako podporovať svojich spriaznených oligarchov.

Korčok: Vyslanie vojsk schvaľuje vláda a parlament, Pellegrini šíri nezmysly
Video
Zdroj: FB/Ivan Korčok

„Stále si myslia si, že točiť nenávistné videá a kydať na všetkých okolo stačí k tomu, aby si udržali moc a môžu sa úplne slobodne vykašľať na sľuby, ktoré dávali ľuďom. Oklamali voličov, žiadne lacné potraviny, ani lacný benzín tu nemáme, ale máme tu snahu o kupovanie beztrestnosti pre ich kumpánov a exportovanie hanby do zahraničia,“ povedal.

Pellegrini o výsledkoch volieb a II. kole
Video

Dodal, že jeho kabinet nechal tejto vláde návod na to, ako lepšie manažovať eurofondy, no v tejto oblasti nielenže neprišlo k zlepšeniu, ale došlo k zhoršeniu a hrozí, že Slovensku prepadnú financie. Podľa Ódora je nutné zlepšiť spravovanie eurofondov a Plánu obnovy, zvýšiť potenciál rastu ekonomiky, zmeniť sociálny systém, aby bol adresnejší či posilniť kompetencie samospráv.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pellegrini #Ivan Korčok #Michal Šimečka #prezidentské voľby 2024