Odvolaná riaditeľka Bibiany: Voči mojej nástupkyni je veľa emócii a predsudkov. Pevne verím, že sa vo funkcii zorientuje

Bývalá riaditeľka Medzinárodného domu umenia pre deti, známeho ako BIBIANA, Zuzana Liptáková nemá voči novej šéfke Petre Flach krvavé oči, navzdory okolnostiam jej odvolania a oprávneným pochybnostiam o kompetencii novej riaditeľky viesť túto inštitúciu. V čele organizácie však nová riaditeľka stojí pred viacerými výzvami.„Odchádzam bez pocitu prehry. To je pre mňa dôležité,“ hovorí v podcaste Pravdy.

03.04.2024 23:52
debata (4)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Bezdôvodné odvolanie jedného, respektíve jednej, z viacerých štatutárov kultúrnych inštitúcii ministerkou kultúry štvrtej Ficovej vlády – Martinou Šimkovičovou, má svoju dohru. Reč je o odvolaní šéfky Medzinárodného domu umenia pre deti, známeho ako BIBIANA, Zuzany Liptákovej, po ktorom sa ešte minulý týždeň pred sviatkami konal protest pred samotným domom umenia, organizovaný občianskou iniciatívou Otvorená kultúra.

Po proteste hovorkyňa ministerstva kultúry Petra Demková obvinila účastníkov protestu, že na ňom praktizovali okultizmus, hoci išlo o symbolické a umelecké vyjadrenie smútku, umlčania a solidarity. S bývalou riaditeľkou domu umenia pre deti sa však v podcaste Pravdy venujeme podstatnejšiemu problému, ktorý jej odvolaním vznikol. Vypočujte si v podcaste Pravdy so Zuzanou Liptákovou.:

Ďalšie podcasty Pravdy

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #kultúra #Martina Šimkovičová #Bibiana #Počúvajte Pravdu #Štvrtá Ficova vláda #Medzinárodný dom umenia pre deti