Flašík bojuje o život, známeho biznismena museli hospitalizovať

Známeho 66-ročného biznismena Fedora Flašíka museli hospitalizovať. Informoval o tom Nový Čas s tým, že jeho stav je veľmi vážny a aktuálne bojuje o život na ARO v jednej z bratislavských nemocníc.

04.04.2024 10:43
fedor flašík Foto: ,
Fedor Flašík na archívnej snímke.
debata (32)

Kontroverznému podnikateľovi, ktorý bol kedysi ženatý s europoslankyňou Monikou Beňovou, pred rokmi diagnostikovali rakovinu, pripomenul Nový Čas.

V minulosti povedal, že podstupoval len alternatívnu liečbu, ktorá nezabrala tak, ako sa očakávalo. Podľa informácií denníka bol Flašík približne pred dvoma týždňami náhle hospitalizovaný v jednej z bratislavských nemocníc pre rapídne zhoršenie stavu. Rakovina sa u neho objavila ešte v silnejšej forme než predtým.

fedor flašík Čítajte viac Flašík o Kočnerovi na golfe a daniarovi z kauzy Bašternák na basketbale

Náhle zhoršenie jeho zdravotného stavu si vyžiadalo hospitalizáciu. Z onkológie bol neskôr transportovaný do jednej z bratislavských fakultných nemocníc, kde lekári na ARO bojujú o jeho život.

To, že jeho život visí na vlásku, potvrdila pre bulvárny denník jeho exmanželka Monika Beňová. „Fedor leží v nemocnici v umelom spánku. Jeho stav je veľmi vážny. Po dlhom čase sa mu vrátila rakovina, agresívny lymfóm v brušnej dutine,“ povedala europoslankyňa. Verí, že lekári urobia aj nemožné, aby mu zachránili život.

Flašík sa svojou vážnou diagnózou nikdy netajil. Otvorene vyhlasoval, že nie je zástancom užívania liekov. Lekári sa ho snažili presvedčiť na podstúpenie chemoterapie. On sa rozhodol inak a otvorene hovoril o exotickej liečebnej metóde z Orientu.

Flašíková-Beňová, voľby Čítajte viac Flašíková-Beňová sa rozvádza

Flašík má roky blízko k mnohým politikom. Stál napríklad za kampaňami Vladimíra Mečiara v roku 1994 a organizoval aj oslavy štátnosti. Mečiar tvrdil, že parazitoval na jeho vláde z polovice 90. rokov. Oproti prezidentskému palácu umiestnil digitálne hodiny, ktoré niekoľko mesiacov odratúvali dni do skončenia volebného obdobia prezidenta Michala Kováča. Po Kováčovej smrti sa mu Flašík ospravedlnil. Na starosti mal aj reklamnú kampaň strany HZDS v roku 1998 a strany Smer v roku 2002. Hovorilo sa o ňom ako o reklamnom mágovi a pred rokmi ho Robert Fico označil za človeka, ktorý "dokáže z vody urobiť coca-colu“. Flašík vlastnil súkromné rádio a dvakrát sa uchádzal o post riaditeľa RTVS.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #Fedor Flašík