Stopka pre Mašina. Krajský súd pri vyšetrovateľovi NAKA zvrátil verdikt

Krajský súd v Bratislave zvrátil rozhodnutie Mestského súdu Bratislava IV, podľa ktorého sa vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Štefan Mašin, zaraďovaný medzi takzvaných „čurillovcov", môže vrátiť do práce. Informoval o tom na sociálnej sieti minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

05.04.2024 12:06
Matúš Šutaj Eštok Foto: ,
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok
debata (76)

„Ani policajtovi Štefanovi Mašinovi neprešla na súde žaloba proti ministerstvu vnútra. Aj v jeho prípade je pravda na strane ministerstva," napísal minister. Ako ďalej uviedol, je to už šieste rozhodnutie, ktoré prinieslo neúspech policajtom, „ktorí si chceli zo zákona urobiť trhací kalendár". „Taktiež aj Branko Kišš, ktorý si nárokoval na zrušené miesto 1. viceprezidenta Policajného zboru, si uvedomil absurdnosť svojho konania a žalobu radšej stiahol," doplnil Šutaj Eštok.

Právny zástupca čurillovcov Peter Kubina v tejto súvislosti reagoval, že v prípade Mašina mu zatiaľ rozhodnutie nebolo doručené. „Ak však došlo k zrušeniu neodkladného opatrenia, potom predpokladáme, že sa tak stalo z rovnakých dôvodov, pre ktoré krajský súd nevyhovel ani Jánovi Čurillovi a Róbertovi Magulovi. V týchto dvoch prípadoch boli podané dovolania pre zásadné porušenie práva na spravodlivý proces odvolacím súdom. Rovnako budeme postupovať aj v ostatných prípadoch," zdôraznil Kubina.

peter kubina Čítajte viac Proti rozhodnutiu súdov nevrátiť vyšetrovateľa Čurillu do práce podali dovolanie

Pokiaľ ide o Branka Kišša, v jeho prípade podľa Kubinu nadriadení dlhodobo nerešpektovali nariadené neodkladné opatrenie a neumožnili mu pracovať v súlade s ním. „Preto ho v určitom momente prestalo baviť nechať sa šikanovať, našiel si prácu v súkromnom sektore a odišiel z Policajného zboru. Z tohto dôvodu sa stalo jeho neodkladné opatrenie bezpredmetným, a preto bol v jeho prípade návrh vzatý späť. V blízkej budúcnosti však bude v jeho prípade podaná antidiskriminačná žaloba," dodal Kubina.

Grendel: Šutaj Eštok sa ako minister diskvalifikoval
Video
76 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo vnútra #NAKA #Matúš Šutaj Eštok #čurillovci #Štefan Mašin