Premiér Fico uvíta ukrajinskú vládu na Zemplíne. Michalovce sa pripravujú na bezpečnostné opatrenia

V Michalovciach je kľud, žiadne väčšie policajné manévre, ľudia sa v uliciach o výjazdovom rokovaní vlády nebavia. Až po pripomenutí si spomenú, že vlastne vo štvrtok zasadá na Mestskom úrade a v bývalej reštaurácii Zlatý Býk ukrajinská vláda s tou slovenskou.

10.04.2024 20:24
Mestský úrad Michalovce Foto:
Mestský úrad Michalovce. Sem pozval premiér Robert Fico členov slovenskej a ukrajinskej vlády.
debata (36)

Vo štvrtok sa v perle Zemplína stretnú členovia slovenskej a ukrajinskej vlády. Hovoriť budú o projektoch cezhraničnej spolupráce, dopravných prepojeniach a o spolupráci v oblasti energetiky. Ministri sa budú zaoberať aj obranným priemyslom, spoluprácou pri odmínovaní ukrajinských území či logistickou podporou. Jednou z hlavných tém stretnutia bude aj obnova Ukrajiny.

Mestský úrad Michalovce.
Mestský úrad Michalovce.
+8Mestský úrad Michalovce.
fico, šmyhal Čítajte viac Premiér Fico bol v Užhorode. Ukrajincom odovzdal humanitárnu pomoc, Šmyhala pozval na Slovensko

Tajnosti o bezpečnostných opatreniach nedrží len minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) ale aj službukonajúci policajti. Minister len priblížil, že na bezpečnosť a ochranu verejného poriadku počas štvrtkového zasadnutia vlád Slovenskej republiky a Ukrajiny v Michalovciach bude dohliadať dostatočné množstvo policajtov a bezpečnostných zložiek.

„Vyčlenení policajti budú dohliadať na bezpečnosť nielen vládnych delegácií, ale zvýšený počet policajtov môžete stretnúť aj na cestách, ktorými sa vládne autokolóny budú presúvať, aby tak zabezpečili ich plynulý prejazd," priblížil rezort.

Širokú verejnosť žiada o ohľaduplnosť a rešpektovanie pokynov príslušníkov Policajného zboru. Rozsah, formy bezpečnostných opatrení a spôsob poskytovania ochrany z takticko-bezpečnostných dôvodov nešpecifikovalo.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach vyčlenilo podľa MV SR dostatočný počet policajtov, ktorí budú dohliadať na pokojný a nerušený priebeh a ochranu verejného poriadku počas celej doby spoločného stretnutia predstaviteľov oboch zúčastnených vlád. Pripravení sú policajti rôznych útvarov v pôsobnosti košického krajského riaditeľstva v súčinnosti s kolegami z Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance.

Ukrajina SR Fico Šmyhaľ stretnutie Čítajte viac Fico: Stabilita a európska perspektíva Ukrajiny je aj v slovenskom záujme. Vstup do NATO by bol rizikom

Pyrotechnické prehliadky vykonajú psovodi so služobnými psami špeciálne vycvičenými na vyhľadávanie výbušnín s kolegami z košického pohotovostného policajného útvaru.

© Autorské práva vyhradené

36 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #Michalovce #Robert Fico #polícia #vojna na Ukrajine