Oslavy 20. výročia vstupu Slovenska do Európskej únie sa niesli vo veľkom štýle. Pozrite si, ako to vyzeralo na Považí

V predvečer prvého mája sa v Novej Dubnici na Mierovom námestí uskutočnilo už tradičné stavanie mája, sprevádzané hrou opatovských harmonikárov. Oslavy 20. výročia vstupu Slovenska do Európskej únie otvoril ešte v ten večer primátor mesta, Peter Marušinec. "Slovenská republika je rovnocenným partnerom krajín, ktoré tvoria obchodnú veľmoc na svete a zdieľajú spoločné hodnoty, akými sú sloboda, demokracia či solidarita," povedal vo svojom príhovore.

01.05.2024 08:08
debata (6)
Oslavy 20. výročia vstupu Slovenska do Európskej únie
Video
Zdroj: mReportér: Daniel Imriška

Obyvatelia mesta, ale i okolitých obcí, si následne vychutnali vystúpenie niekoľkých oddielov miestnych mažoretiek, ktorým do rytmu vyhrával Dychový orchester Nová Dubnica. Po zotmení nasledoval lampiónový sprievod okolo Mierového námestia, ktorý vytvoril veľmi príjemnú atmosféru spájajúcu všetkých prítomných. Ten si užili, svietiac si svojimi lampiónikmi na cestu, najmä tí najmenší. Na čele sprievodu išli mažoretky a dychový orchester. Veľkolepým zakončením osláv bol bohatý ohňostroj.

m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR Vodopád, Skógafoss, Island, mReportér Čítajte viac Pozrite si jeden z najkrajších vodopádov na Islande. Nakrúcali pri ňom seriál, ktorý milujú milióny ľudí po celom svete
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska únia #Slovensko #oslavy #Nová Dubnica #mREPORTÉR