Ako si zabezpečiť vlastné bývanie?

- inzercia - Veľa rodín na Slovensku prežije v prenajatom byte či dome niekoľko rokov, niektorí aj celý život. Nájom však nie je jediná možnosť. V súčasnosti čoraz viac rodín financuje svoje bývanie prostredníctvom úveru. Pravidelné mesačné splátky tak nejdú „do vrecka“ cudziemu človeku, ale na financovanie vlastného bytu či domu.

18.04.2011 10:41
Slsp - bývanie
debata

Teraz úrok nižší až o 0,5 percenta
Vplyv na rast úverov na Slovensku majú aj nízke úrokové sadzby v slovenských bankách. A keďže sú ceny nehnuteľností v súčasnosti priaznivé, na kúpu vlastného bytu môže byť práve teraz ten správny čas. Navyše, Slovenská sporiteľňa od marca ponúka novým klientom aj zníženie úrokovej sadzby až o 0,5 percenta.

Splátky prispôsobené rodinnému rozpočtu
Keďže úver na bývanie sa spláca obvykle 20 až 30 rokov, je dôležité, aby sa výška splátky dala v prípade potreby upraviť. V Slovenskej sporiteľni je možné mesačnú splátku znížiť, vďaka čomu klienti splácajú menej a peniaze, ktoré im zostanú, môžu použiť na iný účel. Samozrejme, ak sa ich rodinný rozpočet zvýši, je možné zvýšiť aj mesačnú splátku a skrátiť tak dobu splácania úveru.

Aj vy bývajte vo svojom
Všetky informácie, ktoré potrebujete vedieť predtým, ako sa rozhodnete zobrať si úver, vám radi poskytnú v ktorejkoľvek z takmer 300 pobočiek Slovenskej sporiteľne. Vlastnému bývaniu tak nemusí stáť už nič v ceste.

Viac informacii najdete na www.slsp.sk

debata chyba