Šport a kanál

GLOSA: Neprejdú ani dva týždne a Slovensko bude mať vlastný športový kanál. Verejnoprávny. Súčasťou začiatku STV 3 bude aj veľkolepý ohňostroj - ten priamo prenášaný z Pekingu. Dôvodov na oslavu však mnoho nie je. Ak sa vylúči snaha vyrovnať sa Čechom, ktorí svoj verejnoprávny športový kanál už majú dlhšie, je otázne, na čo je nová STV 3 dobrá.

28.07.2008 10:43
Logo STV3 Foto:
Ilustračné foto
debata

Argument o väčšej dávke športu pre slovenského diváka neobstojí. Prečo? Športová trojka nebude vysielať terestriálne. Čiže na jej príjem je potrebný satelit alebo káblovka. Ale u majiteľov týchto zariadení je vysoký predpoklad, že už dávno chytajú iné športové kanály. Najdôležitejšie prenosy pritom bude aj naďalej vysielať STV 2. Aspoň v najbližších rokoch. Inak by sa mohlo stať, že futbalové derby Slovensko – Česko neuvidí približne 40 % divákov. A to si verejnoprávna televízia nemôže dovoliť. Takže načo Trojku?

Žeby podpora domácej ligy a menšinových športov? Lenže má slovenský divák skutočne záujem o volejbalovú ligu či atletiku? Odpoveď naznačuje chabá návštevnosť týchto podujatí. Prázdnotou zívajúce štadióny sú bežnou súčasťou aj najvyššej futbalovej ligy. Navyše vrcholné podujatia si doteraz stále našli cestu na obrazovku druhého kanála.

Po skončení olympijských hier sa ľahko môže stať, že športové prenosy STV 3 bude viac ľudí vyrábať ako pozerať. Za peniaze všetkých.

debata chyba