Potkan

GLOSA: Pracoval ako profesionálny zabijak. Bol obvinený z vraždy Remiáša a z bombového atentátu v Budapešti. Pravdepodobne sa podieľal na viacerých mafiánskych vraždách (Dinič, Holub). Pod prezývkou Potkan "slúžil“ ako nájomný vrah pre bratislavské a dunajskostredské podsvetie...

29.10.2008 12:40
Jozef Roháč Foto:
Jozef Roháč.
debata

Napriek tomu všetkému slovenskej polícii vôbec nechýbal. Jozef Roháč bol pre slovenské úrady od roku 2006 čistý. Zadržaný bol len vďaka medzinárodnému zatykaču, o ktorý sa postaralo Maďarsko.

Príbeh nájomného vraha z Levíc opäť dokázal, aký je slovenský justičný systém úbohý. České úrady nemôžu vydať Roháča na Slovensko, ani keby stokrát chceli. Pretože Roháč nebol doma ani stíhaný, ani hľadaný. Jednoducho, zabudlo sa na neho… Našťastie maďarská polícia bola dôslednejšia ako slovenská. Roháč bude vydaný do Maďarska, kde je (a bude) stíhaný za bombový atentát…

Je naozaj neuveriteľné, ako trestuhodne slovenská polícia Roháčov prípad zahodila. A zbabrala. Vražda Remiáša, vojny gangov v slovenskom podsvetí, mafiánske vraždy… Nič z toho nebude musieť Roháč na Slovensku vysvetľovať. A z ničoho sa nebude zodpovedať. Aspoň nie hneď. Len preto, že prispaná slovenská polícia na neho zabudla. A unavená slovenská prokuratúra jeho prípad (predčasne) hodila do koša.

Kauza Remiáš po zadržaní Roháča ožila len symbolicky. Prevažne mediálne. Nie trestnoprávne. Čo je pre Slovensko až neznesiteľne zahanbujúce.

Z úlovku roka sa stal trapas roka. Česi ho chytili. Maďari ho odsúdia. A slovenské „orgány“… Slovenské „orgány“ sa môžu akurát tak hrabať v Trnkovom koši. A "pomáhať“.

debata chyba