Reverendy

STĹPČEK Martina Hrica: Ak si zle zapnete prvý gombík, posuniete aj tie ďalšie. Na saku nijaká katastrofa. Horšie je, ak sa to stane farárovi na reverende. Zmešká omšu.

07.12.2008 13:02
debata

Máme tradíciu v zmluvách, ktoré nazývam gaunerské. Duckého zmenky, Beta štúdio, telefónne zoznamy, to sú prvé míľniky. Okolo Tiposu je stále veľa otázok. Obsahuje zmluva s Vitekom utajenie? Jeho právnik na utajení netrvá. Bodaj by, keď zverejnením môže zarobiť klientovi ďalších 400 miliónov. Zaplatí ich Mikloš? Bol majetok Tiposu 500 alebo 1 700 miliónov? Bol by konkurz Tiposu zločinom, alebo zákonným vykorčuľovaním z neetickej zmluvy? Pomôže nám onen bleskový „Tipos-zákon“, alebo už nie?

Keď babička podpíše zlú zmluvu a za 20-tisícovú pôžičku príde o dom, minister Harabin pení, ale súčasne tvrdí, že zmluvy treba rešpektovať. Ak babička pri podpise nevidí dodatky milimetrovým písmom, ak im nerozumie, má si vziať za pár tisíc advokáta. Gaunerské zmluvy by sa však nemali pritrafovať úradným orgánom.

Robotník zodpovedá za škodu trojmesačným platom. Malo by sa to vzťahovať aj na poslanca, ministra, právnika (dokonca sudcu?) Kauza Tipos je od začiatku zle zapnutou reverendou. Za školné zaplatíme zrejme miliardy. Chcelo by to systémovú reformu.

debata chyba