Richard Raši je znova primátorom Košíc

Richard Raši, kandidát strany Smer-SD, druhý raz zvíťazil v komunálnych voľbách v Košiciach. Jeho hlavným rivalom bol kandidát širokej koalície stredopravých strán Rudolf Bauer.

16.11.2014 02:25 , aktualizované: 03:33
Richard Raši Foto: ,
Richard Raši bude aj naďalej primátorom Košíc.
debata (9)

Rašiho víťazstvo vyhlásil košický krajský predseda Smeru Peter Žiga po tom, čo boli spočítané výsledky v 172 okrskoch zo 196 okrskov v Košiciach. Prítomní členovia štábu a ďalší hostia, ktorí spolu s Rašim čakali na výsledky, začali skandovať Rašice, Rašice, Rašice.

„Ďakujem všetkým Košičanom za prejavenú dôveru. Beriem to ako víťazstvo všetkých Košičanov. Beriem to ako zhodnotenie štvorročnej práce a ako záväzok, že všetci chceme spoločne meniť Košice,“ povedal Raši. Zdôraznil, že pre Košice to znamená pokračovanie v rozbehnutých projektoch a ďalší rozvoj. Verí, že Košice sa budú dynamicky ďalej rozvíjať.

Minister vnútra a podpredseda Smeru Robert Kaliňák uviedol, že pravica sa snažila preniesť intrigy z veľkej politiky do komunálnej, pričom sa jedenásť subjektov rozhodlo poraziť Richarda Rašiho. Košičania dali jasnú odpoveď jedenástim členom stredopravej koalície, ktorá chápala voľby ako nejaké referendum.

„Výsledok je jasný a oni sami si musia urobiť poriadok sami so sebou, pretože robili hanbu tomu, čo je poslaním komunálnych politikov – starať sa občanov v meste,“ povedal Kaliňák. Doložil, že Košičania im jasne ukázali, že nechcú takých politikov. V Košiciach dosiahla volebná účasť 34,45 percenta.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #richard raši #komunálne voľby