V mestách Trnavského kraja ľudia volili zmenu

Po komunálnych voľbách sa lúčia s kreslami takmer všetci primátori okresných miest v Trnavskom kraji.

16.11.2014 08:55
debata (1)

Vo funkcii zostal len jediný – Zoltán Hájos (SMK – MKP) z Dunajskej Stredy. Ďalšie okresné mestá v kraji majú nových primátorov, všetci išli do volieb ako nezávislí.

Novým primátorom Galanty sa stal Peter Paška (NEKA), ktorý vystrieda Ladislava Maťašovského. V Hlohovci zvíťazil Miroslav Kollár (NEKA), nahradí Petra Dvorana. V Piešťanoch končí dlhoročný primátor Remo Cicutto, novým primátorom sa stal Miloš Tamajka (NEKA), ktorý v tomto roku vystúpil zo Smeru. Novým primátorom Senice sa stal Branislav Grimm (NEKA), ktorý vo voľbách zvíťazil nad dlhoročným primátorom Ľubomírom Parízkom. K zmene došlo aj v Skalici, za nového primátora si voliči vybrali Ľudovíta Baráta (NEKA), doterajší prvý muž mesta Stanislav Chovanec už nekandidoval.

V krajskom meste Trnava zvíťazil suverénnym spôsobom Peter Bročka (NEKA). Nahradí Vladimíra Butka, ktorý už na tento post nekandidoval.

Poriadne personálne zemetrasenia zaznamenali aj mestské zastupiteľstvá. Napríklad v Piešťanoch sa dostalo do zastupiteľstva až 19 nezávislých poslancov a len dvaja poslanci za politické strany.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Trnavský kraj #komunálne voľby