Za slušné Slovensko podporí v boji o post primátora Bratislavy Matúša Valla

Predstavitelia iniciatívy Za slušné Slovensko predstavili svoje plány na leto a plány do komunálnych volieb.

02.07.2018 11:15
debata (35)

V nich budú podporovať napríklad nezávislého kandidáta na primátora Bratislavy, Matúša Valla. „Matúš Vallo si splnil svoju domácu úlohu na jednotku, prešiel mesto a vytvoril svoj Plán Bratislava,“ vysvetlili organizátori z iniciatívy. Matúša Valla v primátorskom zápase už podporilo mimoparlamentné hnutie Progresívne Slovensko. Okrem Valla v komunálnych voľbách iniciatíva Za slušné Slovensko podprí Mareka Hattasa, ktorý kandiduje na primátora Nitry a žilinského kandidáta Petra Fiábaneho.

Juraj Šeliga z iniciatívy Za slušné Slovensko vysvetlil, že zostávajú občianskou iniciatívou, no napriek tomu sa chce po marcových udalostiach verejne angažovať. Povedal, že iniciatíva nechce vstupovať do straníckeho zápasu, a preto podporila nezávislých kandidátov, ktorí museli získať dôveru komunity. Na otázku či sa iniciatíva nebojí, že ju budú obviňovať z politikárčenia uviedol, že žiaden z kandidátov, ktorých podporili, nebude vystupovať na pódiu na zhromaždeniach Za slušné Slovensko. Pripustil však, že obviňovať ich zrejme budú. „Obviňovali nás aj doteraz, hovorilo sa o tom, kto nás financuje a podobné somariny. Všetko sú to klamstvá,“ vysvetlil.

Šeligova kolegyňa Karolína Farská priblížila program iniciatívy na leto: „Od šiesteho augusta budeme cestovať po Slovensku, prejdeme všetky krajské mestá a budeme sa zúčastňovať napríklad aj na festivaloch, diskusiách a iných udalostiach,“ povedala a dodala, že chystajú novú internetovú stránku, na ktorej si občania budú môcť pozrieť program. Web by mali spustiť v najbližších dňoch. Ako Farská podotkla, nie každý občan má prístup k moderným technológiám a práve preto budú cestovať po krajine.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #matúš vallo #Za slušné Slovensko #komunálne voľby 2018