Ján Nosko: Ľudia si vybrali výsledky

V Banskej Bystrici ostane na primátorskom poste lekár a do roku 2014 riaditeľ Detskej fakultnej nemocnice Ján Nosko (nezávislý). Oproti predchádzajúcim voľbám (46 %) sa výrazne posilnil a v sobotu presvedčil až 75 percent všetkých voličov. Uspel tak s najväčším podielom hlasov spomedzi všetkých kandidátov na primátorov krajských miest.

11.11.2018 15:35
Ján Nosko (57), primátor, nezávislý kandidát Foto: ,
Banskobystrický primátor Ján Nosko (nezávislý).
debata

Čo bolo dôležité pre vašu výhru?

Chcem sa v prvom rade poďakovať všetkým Banskobystričanom, ktorí prišli voliť. Účasť bola vyššia ako po minulé roky. Myslím si, že tým dôvodom bolo, že máme za sebou ako mesto, ale aj ako vedenie a zastupiteľstvo úspešné štyri roky. Banskobystričania podporili môj volebný program. Vybrali si istotu a výsledky pred prázdnymi sľubmi. To bolo pri tomto mojom víťazstve rozhodujúce.

Aké budú vaše prvé kroky v obhájenej funkcii?

Keďže som vlastne prešiel do druhého volebného obdobia, nebudem robiť nejaké zásadné zmeny, budeme plynule pokračovať v našej doterajšej práci. Chceme realizovať naše zámery a projekty, ktoré sme pripravili. Chceme napĺňať volebný program a verím, že aj v zastupiteľstve nájdeme podporu pre tieto naše zámery. Zvolené zastupiteľstvo vyzerá tak, že s mojím programom sa stotožnila jeho väčšina.

V poslednom volebnom období rezonovala najmä nová moderná autobusová stanica. Aký účet chcete Banskobystričanom o štyri roky zložiť?

Autobusová stanica bola veľkou témou mnoho volebných období a som preto rád, že sa ju v tom mojom podarilo konečne postaviť. Tých zámerov máme dosť a budem rád, keď sa nám ich podarí realizovať širokospektrálne cez jednotlivé komunálne oblasti, či už s dopravnou infraštruktúrou, školstvom, so športom, výstavbou nájomných bytov a taktiež zariadení pre seniorov. Budem rád, keď sa nám to podarí naplniť komplexne a po štyroch rokoch budeme môcť zložiť odpočet a povedať, že sme tu neboli zbytočne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #primátor #Ján Nosko #komunálne voľby 2018