VIDEO: Unikátny tankový duel, ukrajinský stroj vyrazil do bitky proti trom ruským

Ukrajinská 53. mechanizovaná brigáda zverejnila jedinečné zábery z bojov na avdijivskom fronte. Ich posádka sa pustila do bitky proti trom nepriateľským tankom. Bojovníci Kyjeva preukázali profesionalitu v ovládaní stroja a zo súboja vyšli víťazne.

26.03.2024 11:20
debata (56)
Ukrajinský tank sa vrhol do súboja proti trom ruským
Video
Tankový duel sa odohral na avdijivskom fronte. / Zdroj: Telegram / ButusovPlus

Podľa dostupných informácií k súboju došlo neďaleko dediny Toneňke, ktorá leží západne od Avdijivky. Duel štyroch strojov zverejnil vojenský publicista Jurij Butusov na svojom telegrame BUTUSOV PLUS. „Unikátne zábery z tankového súboja – tri ruské tanky sa vrhli na jeden ukrajinský, naša posádka bitku prežila a zvíťazila! Superprofesionalita tankovej posádky 53. samostatnej mechanizovanej brigády umožnila zničiť dva nepriateľské tanky a vrátiť sa na svoje pozície,“ uviedol Butusov na Telegrame.

Muž kráča pomocou barlí okolo zničených ruských...
Ukrajinskí vojaci kráčajú popri tankoch v meste...
+8Ukrajinskí vojak nad telami ruských vojakov a...

Ukrajinská armáda sa stiahla z Avdijivky v polovici februára. Namiesto toho, aby sa ruské sily skonsolidovali, neprestávali s tlakom, útočili a prenasledovali Ukrajincov, keď prechádzali na západ cez prvú líniu osád, niekoľko kilometrov západne od Avdijivky. Ruská armáda, hoci utrpela krvavé straty, rýchlo dobyla Stepove, Lastočkyne a Sjeverne, uvádza magazín Forbes.

"Práve v ďalšej línii dedín – Berdyči, Orlivke a Toneňke – viaceré ukrajinské brigády prešli z ústupových bojov na aktívnu obranu pomocou tankov, delostrelectva, mínometov a dronov. Dôkazy tohto vyvrcholenia bojov sú roztrúsené po poliach, cestách a stromoradiach západne od Avdijivky. Sú tu stovky zničených ruských vozidiel a oveľa menej zničených ukrajinských, doplnil portál.

GIIh Gm BWUAANml O Čítajte aj Rusi stratili za deň viac ako 80 obrnených vozidiel. Čo sa stalo?
56 debata chyba
Viac na túto tému: #Kyjev #tank #vojna na Ukrajine #Avdijivka