Tabák na kandidátke SNS? Národniari: Nikdy sme nerokovali, ani rokovať nebudeme

Mimoparlamentná SNS nerokovala a ani nebude rokovať s nezaradenou poslankyňou Národnej rady (NR) SR Romanou Tabák o jej účasti na kandidátnej listine národniarov. TASR o tom informovala hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová.

24.04.2023 12:05
Romana Tabák Foto: ,
Romana Tabák
debata (3)

„Každý zo subjektov, ktorý je na kandidátnej listine, má právo na svoj politický názor. SNS však nikdy nerokovala, ani rokovať nebude s poslankyňou Tabák o jej účasti na kandidátnej listine SNS,“ uviedla strana.

VIDEO: Tarabovci skončia u Danka na kandidátke.

Video

SNS už avizovala, že ide do volieb so stranou Život – Národná strana. Jej predseda Tomáš Taraba pri oznámení dohody uviedol, že by si na spoločnej kandidátke vedel predstaviť aj Tabák. „Zohrala až kľúčovú úlohu v momente, keď sa hlasovalo o tom, či bude na Slovensku opozícia prenasledovaná alebo nie. Vtedy ako koaličná poslankyňa išla do obrovského „hejtu“ a mala pravdu, že sa vtedy postavila na stranu zdravého rozumu. Budem určite ten, ktorý bude tvrdiť, že Tabák by na kandidátke mala byť," uviedol Taraba.

Ozrejmil, že podľa dohody na konci dňa kandidátnu listinu tvorí predseda SNS, no strana Život sa bude vyjadrovať k jednotlivým osobnostiam či stranám.

Andrej Danko, Tomáš Taraba, SNS, spájanie, Filip Kuffa Čítajte viac Liberálna demokracia podľa Danka likviduje krajinu. Spojil sa s Tarabom, do strany chcú aj Tabák
Danko sa spojil s Tarabom

Líder SNS Andrej Danko sa dohodol s Tomášom Tarabom. Do volieb pôjdu na spoločnej kandidátke.

Fotogaléria
Líder SNS Andrej Danko sa spája s Tomášom...
Líder SNS Andrej Danko sa spája s Tomášom...
+14Líder SNS Andrej Danko sa spája s Tomášom...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #Romana Tabák #predčasné voľby 2023