KDH predstavilo päť priorít volebného programu

Mimoparlamentné KDH predstavilo v sobotu v Jasnej päť programových priorít, s ktorými ide do septembrových parlamentných volieb. Podľa predsedu hnutia Milana Majerského ide o oblasti, ktorým sa chcú primárne venovať. Ide o riešenia pre zlepšenie životnej úrovne, pre zdravotníctvo, sociálnu oblasť, vzdelávanie a oblasť podnikania a zamestnanosti.

24.06.2023 15:59
Milan Majerský, KDH, august 2020 Foto: ,
Milan Majerský.
debata

KDH chce presadiť napríklad zákon o energetickej chudobe či dotáciu na zateplenie domov. Dosiahnuť chce aj transparentné čakacie lehoty na operácie a tiež zvýšiť počet začínajúcich sestier, a preto navrhuje štartovací príspevok 3 000 eur.

Jaroslav Naď Čítajte viac Naď pre Pravdu: Som presvedčený, že sa do NR SR dostaneme. Dzurinda urobil zlé rozhodnutie, keď povolal Bugára

Mamy detí do 15 rokov by mali podľa hnutia dostať deň voľna v mesiaci navyše. Domácim opatrovateľom chce zvýšiť príspevok o 500 eur a zamestnancom mzdu v sociálnej starostlivosti o 50 percent. Úpravou zákona by hnutie pedagógom znížilo priemerný úväzok aspoň o hodinu týždenne. Tiež chce presadiť, aby všetci platili jednotnú daň z príjmov. Študentom, matkám i dôchodcom chce umožniť privyrábať si cez pružné pracovné úväzky.

Fico, Šimečka, Pellegrini, Danko Čítajte viac Zložiť koalíciu bude ťažké, no túžba po moci je silnejšia. Karty môže zamiešať Danko: Hlas a PS sa teraz bijú o druhé miesto

Majerský deklaruje, že hnutie nejde vyhrať voľby, no chce sa dostať do parlamentu a má na to byť aj vo vláde. Zopakoval, že KDH odmietlo Smer-SD a strany, ktoré predstavujú extrémizmus. Hnutie Sme rodina podľa neho nie je iba jeho predseda Boris Kollár. V súvislosti s kauzou fyzického napadnutia bývalej partnerky šéf KDH povedal, že by na Kollárovom mieste zvážil zotrvanie vo funkcii predsedu parlamentu. „Pre nás je dôležité, aby sa každý v rodine cítil bezpečne,“ zdôraznil.

debata chyba
Viac na túto tému: #KDH