Stranu Za ľudí opúšťa ďalší člen. Meravý už kandidovať nebude: Musel som bojovať v koalícii, aj vo vlastnej strane

Ekonóm Tomáš Meravý ukončil členstvo v strane Za ľudí. Už koncom mája o tom informoval predsedníčku Veroniku Remišovú. Dôvodom bolo, že strana vstúpila do volebnej koalície s hnutím OĽaNO a politickou stranou Kresťanská únia.

09.07.2023 10:35
Meravy
Tomáš Meravý.
debata (15)

„Vždy som tvrdil, že niečo také pre mňa neprichádza do úvahy. Predsedníčke Remišovej som sa za našu doterajšiu spoluprácu poďakoval, no zároveň som jej povedal, že týmto sa naše cesty v straníckej politike rozchádzajú,“ uviedol Meravý na sociálnej sieti.

Matovič: Ideálna koalícia? Len OĽaNO. Treba mať výsledok ako Fico v 2012 a máte pokoj
Video
Zdroj: TV Pravda

Pripomenul, že do strany vstupoval pred štyrmi rokmi ako jeden z jej zakladajúcich členov na odporúčanie Ivana Mikloša. Cieľom bolo podľa jeho slov zmeniť Slovensko k lepšiemu. „Ako bývalý člen SDKÚ-DS som vkladal veľké nádeje do Kiskovho projektu a veril som, že jeho strana bude silnou stredopravou stranou so solídnym odborným zázemím a schopnosťou kompetentne riadiť štát. S ľútosťou musím skonštatovať, že moje nádeje boli sklamané. Strana poslúžila v prvom rade ako výťah do vysokých funkcií pre Kiskovych blízkych ľudí. Otec zakladateľ krátko po voľbách odišiel a strana zložená z ideologicky a osobne nekompatibilných osobností sa čoskoro rozpadla,“ zhrnul Meravý osud Kiskovho projektu.

Matovič, Klus Čítajte viac Kandidátky sú odovzdané. Matovič prišiel o päť minút dvanásť, riskne to s koalíciou: Klus skončil u Kollára

Meravý vo vládnej koalícii pôsobil ako poradca ministra financií a bol zodpovedný za riadny chod Ekonomického krízového štábu. „Pomáhal som chrániť ľudí pred dopadmi covidovej pandémie. Stranu Za ľudí som zastupoval na koaličných rokovaniach o daňovej reforme, dôchodkovej reforme, štátnom rozpočte, dlhovej brzde, pandemickej pomoci i energetickej kríze,“ zaspomínal Meravý.

parlament odvolavanie predseda vlády Robert Fico Čítajte viac Politológovia o stratégii šéfa OĽaNO: Galko k nim zapadne. Jednofarebná vláda? Matovič môže byť horší ako Fico

Dodal, že za „zdravý rozum a rozpočtovú zodpovednosť“ musel často bojovať nielen s koaličnými partnermi, ale aj na pôde vlastnej strany, z čoho je už unavený. Preto sa rozhodol v septembrových parlamentných voľbách viac nekandidovať.

„Podporím však takú politickú stranu, ktorá bude garantovať proeurópsku zahraničnú politiku, rozvoj ekonomiky a zdravé verejné financie,“ uzavrel Meravý.

Andrej Kiska Čítajte viac Kiska definitívne hodil Remišovú a Za ľudí cez palubu. Prezradil, koho bude voliť
15 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Meravý #Za ľudí