Divočina na východe. Matovič čelil vulgarizmom, kriku aj urážkam. Vlastným telom ho bránil poslanec OĽaNO

Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič navštevuje v predvolebnej kampani mestá naprieč Slovenskom. So sériou debát s názvom Bez ochranky prišiel aj na východ krajiny. S vrúcnym prijatím sa tam však nestretol, v Snine ho štvorica seniorov zasypala hlasnými nadávkami a urážkami. Viaceré médiá počas dňa informovali, že expremiérovi sa mali ujsť facka i pľuvance, čo však pre Pravdu poprel poslanec Národnej rady Tomáš Šudík, ktorý ho bránil.

16.08.2023 18:06
Igor Matovič diskutoval s obyvateľmi mesta Snina Foto:
Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič diskutoval s obyvateľmi mesta Snina
debata (275)

S predvolebnými debatami v kultúrnych domoch začal Matovič ešte na jar. Počas tohto pracovného týždňa už navštívil Sabinov, Bardejov, Humenné aj spomínanú Sninu, kde vzniklo video z incidentu, ktoré sa šíri sociálnymi sieťami.

Billboard strany Saska, august 2023
Billboard strany Hlas-SD, kniha Petra Pellegriniho
+12Billboard hnutia OĽaNO, august 2023

Živý štít pred štyrmi seniormi robil lídrovi OĽaNO poslanec Šudík. Pre Pravdu povedal, že na Matoviča verbálne zaútočili štyria podgurážení muži. Okrem slovných urážok ho častovali aj vulgarizmami a jeden z mužov sa na neho pokúsil zahnať rukou. Šéf OĽaNO sa k incidentu vyjadril včera večer v rozlúčkovom videu na Facebooku. „V Snine to bola pred diskusiou divočina, v Humennom to bola trošku aj počas diskusie divočina,“ opísal atmosféru.

Viaceré médiá počas dňa informovali, že Matoviča na východe prefackali a opľuli, čo však Šudík poprel. „Do Sniny prišlo pár jedincov, konkrétne štyria starší páni, ktorí javili známky požitia alkoholu a boli nesmierne vulgárni,“ priblížil aj vo vyjadrení na Facebooku. Skupinka samotnú debatu opustila asi po 10 minútach. „K žiadnej bitke na našich stretnutiach nedošlo,“ dodal.

Billboardy politických strán pred voľbami 2023 Čítajte viac Fiasko, zavádzanie aj nevyužitá šanca. Ako hodnotia billboardovú kampaň odborníci na marketing?

Na otázku, či by si Matovič nemal po incidente v Snine „bez ochranky“ predsa len najať osobného strážcu, Šudík odpovedal, že v hnutí ochranku pre Matoviča nezvažujú.

V posledných voľbách do Národnej rady získalo Matovičovo hnutie OĽaNO viac ako 25 % platných hlasov. S Úradom vlády získala po voľbách nová koalícia aj manažovanie pandémie ochorenia covid. Chaoticky prezentované opatrenia proti šíreniu vírusu, ale aj hádky s koaličným partnerom Matovičovi výrazne ubrali na popularite a v prieskumoch dôveryhodnosti politikov sa už dlhšie objavuje na spodných priečkach rebríčka. Sympatie pred voľbami naháňa nielen debatami v regiónoch, ale aj autíčkami Fiat 500, ktorými chce zabrániť návratu mafie.

© Autorské práva vyhradené

275 debata chyba
Viac na túto tému: #Snina #ochranka #Igor Matovič #OĽaNO a priatelia #parlamentné voľby 2023