OĽaNO kritizuje progresívcov za to, že nevylúčili spoluprácu s Hlasom

Hnutie OĽaNO a priatelia kritizuje Progresívne Slovensko za to, že nevylúčilo povolebnú spoluprácu s Hlasom. OĽaNO a priatelia považuje Hlas za odčlenenú skupinu Smeru a lídra Petra Pellegriniho za "spolupáchateľa všetkých zločinov Roberta Fica".

18.09.2023 16:21
Michal Šimečka, Progresívne Slovensko,... Foto: ,
Líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka pri predstavovaní kandidátky strany do predčasných volieb
debata (48)

Hnutie tvrdí, že PS sa tak rozhodlo proti vôli vlastných voličov. Odvoláva sa na prieskum agentúry Ipsos z júla tohto roka, kde sa malo uvádzať, že Hlas vo vláde je neprijateľný pre 70 percent voličov Progresívneho Slovenska.

Ďalšia bitka v kampani. Kandidáta OĽaNO opľuli, mužovi za to uštedril dve päste.

Video

Hnutie OĽaNO a priatelia zároveň deklaruje, že nebude v žiadnom prípade rokovať o vytvorení vlády s kýmkoľvek „zodpovedným za rozkradnutie 30 miliárd eur z verejných zdrojov, ako aj vytvorenie mafiánskeho štátu, ktorý vyústil do smrti Jána a Martiny.“

Predseda PS Michal Šimečka by mal mať podľa podpredsedu strany Demokrati Jaroslava Naďa odvahu povedať, že PS s Hlasom nepôjde do vlády.

Šimečka v pondelok ozrejmil, že PS je po parlamentných voľbách pripravené rokovať so všetkými politickými stranami, ktoré sa dostanú do parlamentu, ctia si demokratické princípy, ľudské práva, právny štát a sú proeurópske. Zo spolupráce PS vylučuje Smer a fašistické strany.

Predčasné parlamentné voľby budú v sobotu 30. septembra. Kandiduje v nich 24 politických strán a hnutí a jedna koalícia. Volebná kampaň sa začala 9. júna, končí sa 48-hodinovým volebným moratóriom.

Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka Čítajte viac Hlas urobí všetko pre premiérsky post, PS chce mobilizovať nerozhodnutých
48 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Hlas #Progresívne Slovensko