Matovičovi údajne poškodili desiatky fiatok. Jednu podľa Pročka odniesli do zákazu parkovania

Desiatky áut značky Fiat hnutia OĽaNO, ktoré pred voľbami zaplavili Slovensko, boli v noci z piatka na sobotu poškodené. Tvrdí to poslanec a kandidát za "obyčajných" Jozef Pročko.

30.09.2023 11:31
OĽaNO / Igor Matovič / Foto: ,
Predseda hnutia OĽaNO a priatelia Igor Matovič počas tlačovej konferencie v Bardejove 29. júla 2023
debata (90)

„Fiatky máme odstavené a zaparkované tak ako káže volebná kampaň. Za túto noc poškodili viac ako 25 autíčok. Pomaľované, poškrabané, rozbité, polámané, odtrhnuté značky. Jednu Fiatku v noci preniesli 4 veľmi silní muži na miesto, kde je zákaz parkovať,“ uviedol Pročko na sociálnej sieti.

K statusu pripojil aj fotografiu jedného z áut, na ktoré neznámi páchatelia napísali hanlivý odkaz lídrovi hnutia Igorovi Matovičovi.

Šéf OĽaNO Igor Matovič s manželkou v škole, kam chodil

Video
Auto hnutia OĽaNO
Auto hnutia OĽaNO
+2Auto hnutia OĽaNO

Pročko ďalej uviedol, že do sobotňajšieho rána dostal v sms toľko vyhrážok ako za posledný pol rok spolu.

Matovič zaplavil Slovensko fiatkami, odštartoval volebnú kampaň

Video

Hnutie OĽaNO a priatelia vstúpili do predvolebnej kampane s vozidlami, ktoré sú podľa jeho predsedu Igora Matoviča symbolom boja proti mafii.

Do septembrových volieb mali na 79 vozidlách Fiat 500 jazdiť kandidáti na poslancov Národnej rady. Následne vyžrebujú spomedzi ľudí, ktorí sa prihlásia prostredníctvom webstránky tých, ktorí budú na nich jazdiť štyri roky do ďalších volieb.

Postavenie spomenutého vozidla do kampane malo podľa Matoviča svoj význam. „Taliani si cenia túto ikonu Talianska. Bola symbolom obyčajných ľudí, lebo obyčajní ľudia jazdili na týchto autách a mafia sa im posmievala do očí,“ vysvetlil Matovič.

OĽaNO / Igor Matovič / Čítajte viac Matovič zaplavil Slovensko fiatkami, odštartoval volebnú kampaň

© Autorské práva vyhradené

90 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Fiat #Jozef Pročko