Baška si trúfa byť poslancom a zároveň aj predsedom samosprávy. Pre kraj je to výhoda, tvrdí

Predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška neuvažuje v súvislosti s opätovným zvolením do Národnej rady vzdať sa jedného z dvoch postov.

03.10.2023 08:59
Jaroslav Baška Foto: ,
Jaroslav Baška
debata (5)

„Vždy som tvrdil, že byť poslancom NR SR aj predsedom samosprávneho kraja je pre samotný kraj výhodou, pretože viem do parlamentu vniesť skúsenosti z reálnej praxe a každodenného života. Okrem toho som zvyknutý pracovať 12 hodín denne aj cez víkendy. Výsledok mojej práce ľudia ocenili aj v posledných župných voľbách, kde som ako jediný župan získal viac ako 65 percent hlasov (67,25 percenta),“ uviedol Baška.

Fico: Urobíme všetko preto, aby vznikla vláda, prezidentka mi dala 14 dní.

Video

Ako dodal, práca poslanca a predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja sa dá efektívne skĺbiť a s poctivým pracovným nasadením prináša výsledky. Svedčí o tom podľa neho aj skutočnosť, že pod jeho vedením sa za posledné roky samosprávny kraj prepracoval z posledného miesta na prvú priečku v rámci hodnotenia transparentnosti a otvorenosti krajov a túto priečku dvakrát obhájil.

„Mojou ambíciou je preto v nasledujúcich rokoch pre Trenčiansky samosprávny kraj spraviť maximum aj prostredníctvom poslaneckého mandátu v Národnej rade,“ zdôraznil Baška.

parlamentné voľby 2023, voliči, Žilina, volebná miestnosť, urna Čítajte viac Výsledky volieb sú definitívne: Pozrite si, ako hlasovala vaša obec či mesto
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Baška